artikel

Terras Top 100 2018 nr.27: De Moriaan, Maastricht

Café 349

Hey, dat is leuk. Zien we daar toch ineens de winnaar van de Café Top 100 2016 in de Terras Top 100 debuteren, de Maastrichtse kastelein en ondernemer Barth Hochstenbach. Niet dat zijn winnende zaak In de Karkol ineens een terras heeft gekregen. Het betreft hier zijn tweede zaak die hij 2 jaar terug opende: De Moriaan.

Terras Top 100 2018 nr.27: De Moriaan, Maastricht

De Moriaan Maastricht ligt tien meter verder in dezelfde Stokstraat als In de Karkol en mag met recht de naam ‘petit’ dragen, met nog geen 30 vierkante meter vloeroppervlak. Wie de pijpenla doorkruist, of het gangpad naast het gebouw doorloopt, komt aan de achterkant van de zaak ineens een heel leuk terras tegen, gelegen op een schilderachtig pleintje. Onder de bomen zit je er heerlijk en even verderop kabbelt de Maas voorbij. Dat zie of hoor je niet vanaf het terras. Dat weten we gewoon en de gedachte daaraan geeft de hele beleving hier nog even nét dat extra.

In de Karkol wordt – mede – geprezen om zijn vakkundige, gastvrije medewerkers. En dat lijkt hij ook bij de Moriaan gerealiseerd te hebben. ‘We werden erg vriendelijk ontvangen. Het goede hieraan is dat het niet plichtmatig overkomt maar oprecht en niet alleen als zakelijke begroeting’, aldus de jury. Tekenend voor wat we eigenlijk verwachtten bij een zaak van zo’n ondernemer.

Stokstraat 12
Petitcafemoriaan.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel