artikel

Terras Top 100 2018 nr.3: Diverso, Nederweert

Café 1330

Het zuiden in het zuiden. Het Limburgse Diverso weet in het zuiden van ons land de sfeer van het zuiden van ons continent prima te vangen. Hier is het met name Italië dat de klok slaat. En dat gebeurt op een heel fraai en goed terras.

Terras Top 100 2018 nr.3: Diverso, Nederweert

Het pand waarin ‘Mediterraan Restaurant’ Diverso Nederweert gehuisvest is, springt direct in het oog. Een mooi, goed onderhouden bouwwerk uit 1857. Hier runt Caspar Kessels al zo’n 18 jaar een restaurant. De eerste 11 jaar was dat Restaurant Kesselshof. Maar de crisis raakte het fine dining-concept flink en het moest anders, toegankelijker en laagdrempeliger. Dat mondde uit in Diverso. Dat doet Kessels overigens niet alleen. Chef-kok John Beijes werkt al 17 jaar samen met Kessels, en sinds de oprichting van Diverso is hij mede-eigenaar, samen met Kessels partner Kitty Verspagen. Naast de ondernemers werken er zo’n 32 mensen in de zaak, waarvan zo’n 10 fte’s, eerlijk verdeeld over de zwarte en de witte brigade.

Italiaanse voorliefde

Diverso noemt zich ‘mediterraan’, maar het is wel vooral Italië dat de klok slaat. Alle drie de ondernemers hebben een voorliefde voor de laars van Europa en de gerechten van de hand van Beijes zijn dan ook onvervalst Italiaans. Van Carpaccio di manzo al tartufo tot Stufato di funghi con pancetta. En dat alles in een toegankelijke omgeving. Diverso richt zich ‘op het middensegment uit de regio’, aldus de eigenaren. Om die mensen te trekken, is het restaurant zeven dagen in de week open voor lunch en diner. De gasten worden binnen ontvangen, waar ruimte is voor zo’n 120 personen, óf buiten waar plek is voor 110.

En daar komen we natuurlijk voor, het terras. Dat heeft, net zoals de rest van de zaak, een flinke verbouwing ondergaan in 2013. Het ligt onder straatniveau en is omringd door veelal groen. Ook hier zien we iets wat we op meerdere plekken aantreffen: een ruime opzet van het terras. Ook hier is dat een bewuste keuze. ‘Iedereen heeft zo z’n privacy aan elke

190618, Nederweert: Misset Horeca, Diverso Nederweert.

Vlnr. John Beijes, Kitty Verspagen en Caspar Kessels.
Foto: Marcel van Hoorn.

tafel’, aldus Kessels. En waar de nummer 1 van deze lijst een flinke overkapping heeft gerealiseerd, mag die van Diverso er ook zijn. 12 x 12 meet deze. Op minder warme of minder droge momenten hoeft dat dus niet ten koste te gaan van een bezoekje in de buitenlucht.

En die bezoekjes in de buitenlucht leveren dit jaar een mooie derde plek op voor Diverso. Vier jaar doen ze al mee aan deze verkiezing, en twee keer staan ze er nu in. Of ze iets heel anders gedaan hebben het afgelopen jaar? ‘Goed naar de vorige rapporten gekeken’, glimlacht Caspar Kessels. De derde plek van nu contrasteert dan ook flink met het feit dat Diverso vorig jaar niet in de lijst stond. Kitty Verspagen: ‘Dat was natuurlijk balen, maar toen we de rapporten lazen, snapten we het wel.’

Enthousiaste jurering

Dat balen is dit jaar niet nodig. De derde plek in de Terras Top 100 2018 is welverdiend als we de rapporten openslaan. ‘De medewerkster is erg vriendelijk. Er is een grote groep aanwezig, maar ondanks dat wordt er voortdurend op gelet of wij nog van alles voorzien zijn. Dat doen ze zonder dat het opdringerig is en het geeft je het gevoel dat je gezien wordt. Erg fijn.’

Ook de mystery visitors zijn onder de indruk. ‘Het terras is imponerend groot en ziet er zeer professioneel uit. Het terrasmeubilair is keurig schoon en ziet er netjes en opgeruimd uit.’ Sluiten we af met een lofzang van nogmaals de vakjury. ‘Diverso is een topzaak. Je wordt hier volledig in de watten gelegd door de vriendelijke bediening en met het lekkere eten. Dit is vakwerk.’

Brugstraat 44
Restaurantdiverso.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras