artikel

Terras Top 100 2018 nr.4: Luna, Stein

Café 1668

Het verschil maken, je onderscheiden en verwachtingen overtreffen. Zie daar in een notendop Luna Eten & Drinken in het Limburgse Stein. Ondernemers Dimphy Roufs en Ivo Bovens hebben in 2 jaar tijd een zaak van formaat neergezet bij een fonkelnieuw winkelcentrum.

Terras Top 100 2018 nr.4: Luna, Stein

En voor Luna, Stein het terras met zo’n 100 stoelen. Er is ruimte voor meer, maar het duo pakt het rustig aan. Het terras is van enorm belang. Als het niet mogelijk was geweest, waren ze er niet eens aan begonnen. In de zomer wordt zo’n driekwart van de omzet op het terras gedraaid. De rest van het jaar zeker zo’n 60 procent. We bedoelen maar. Luna is dan ook elke dag open vanaf 10.00 uur, de keuken vanaf 11.00 uur. Behalve in het weekend, dan gaat de keuken gelijktijdig met de rest van de zaak aan de slag.

Luna Stein, Luna Sittard, Windraak 31 en Echt Genieten

Roufs en Bovens hebben naast Luna in Stein ook nog Windraak 31 (op plek 66 in deze lijst), Luna in Sittard (afgevallen in de tweede ronde) en Echt Genieten in Echt (‘Vergeten in te schrijven’, aldus een knarsentandende Ivo Bovens). Alles bij elkaar zijn dat zo’n 200 medewerkers, waarvan 60 fte’s. Gezien de hele operatie is er nog een vijfde locatie, met

Luna Stein, 190618, Stein: Misset Horeca, Luna Eten en Drinken.

Dimphy Roufs en Ivo Bovens.
Foto: Marcel van Hoorn.

grootkeuken, en daar kunnen de vier horecagelegenheden hun bestellingen plaatsen. De hoofdjury is met name onder de indruk van het niveau van het eten en van het feit dat er in een nogal ‘betonnen omgeving’ zo’n sfeervolle oase neergezet is.

Raadhuisplein 19
Lunaetenendrinken.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel