artikel

Terras Top 100 2018 nr.5: Down Under, Nieuwegein

Café 1468

Op een gebied van zo’n 46 hectare (!) vinden we één van de negen zaken van de Brothers Horeca Groep uit Bunnik van Rob en Marco Peek. Down Under Nieuwegein behelst twee grote waterplassen, waarvan de Noordplas verhuurd wordt voor activiteiten en de Zuidplas toegankelijk is voor publiek.

Terras Top 100 2018 nr.5: Down Under, Nieuwegein
Deel van het team van Down Under Nieuwegein met, derde van rechts, manager Paul Gootjes. Foto: Marcel van Hoorn

Zodra het kwik boven de 20 graden stijgt, wordt daarvoor een kleine entree gevraagd. Manager Paul Gootjes: ‘Maar daar krijg je wel veel voor terug. Een nette, schone plas met bewaking en een onbezorgde dag aan het strand tussen leuk publiek.’ Gootjes zwaait inmiddels alweer zo’n 3 jaar de scepter bij Down Under en dat is een veelzijdig bedrijf. ‘Het strand kan tot 4000 mensen herbergen en daarnaast zijn er activiteiten van indoor surfen tot wakeboarden en een stormbaan.’

Down Under Nieuwegein: snel en efficiënt

Maar er is natuurlijk ook een terras, en dat telt mee in Nieuwegein. Want binnen is er plek voor 130 couverts, buiten zijn dat er 250. ‘In het hoogseizoen moeten we het daar dan ook verdienen’, aldus Gootjes. Op een goede dag draait het bedrijf er 350 couverts lunch en 200 diner doorheen, vertelt hij. Dat gaat snel en efficiënt viel de jury op. Gootjes: ‘De routing en de kaart zijn er op aangepast dat je binnen acht minuten je bestelling op tafel hebt.’ Het levert Down Under een welverdiende vijfde plek op in deze lijst.

Ravensewetering 1
Downunder.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras