artikel

Terras Top 100 2018 nr.52: De Groes, Zelhem

Café 221

Zomerse temperaturen als we De Groes in Zelhem bezoeken. Over het terras? Gezellig, goed verzorgd en warm: precies wat past bij deze zaak.

Terras Top 100 2018 nr.52: De Groes, Zelhem

Alle tafels mooi uniform opgedekt, geen troepjes op de grond en de stoelen aangeschoven bij de lege tafels. Zo zien we het graag. Als we het terras oplopen, worden we vriendelijk begroet en binnen enkele tellen verschijnt er al een medewerkster aan onze tafel. ‘Jong maar zeker niet onervaren’, is wat de vakjury noteert. Ze houdt goed in de gaten wat er gebeurt, bovendien is ze vlot en beleefd en is haar productkennis up-to-date. Viltjes worden hier goed gebruikt, bier heeft er een mooie schuimkraag, is goed koud en komt in een schoon glas. De koffie mét het glaasje water, wordt ook netjes geserveerd. We bestellen tevens een broodje avocado met kip. Dat is gewoon goed, zonder poespas, Twee dikke sneden brood met royaal beleg. ‘Dit is pure verwennerij’, aldus de vakjury. De medewerkster kent veel gasten, maar ook de fietsers en wandelaars die even wat komen drinken, stelt ze op hun gemak. Dit is er duidelijk een met passie voor het vak. Of het dezelfde medewerker is, geeft het juryrapport geen uitsluitsel over, maar bij De Groes werkt Annemarie Bruines, de Parel van het Jaar 2018. Kortom fijne medewerkers op een goed terras. Zeker een plek om nog een keer terug te komen.

Stationsstraat 2
Degroes.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras