artikel

Terras Top 100 2018 nr.56: 033, Bunschoten-Spakenburg

Café 561

In vissersdorp Spakenburg, later vergroeid met het dorp Bunschoten, tref je met een beetje geluk nog inwoners in klederdracht. Naast dat traditionele is er ook het trendy en hedendaags pand van grand café 033. Voor de deur een fors terras.

Terras Top 100 2018 nr.56: 033, Bunschoten-Spakenburg
033

Het gedeelte dat het dichtst bij de gevel staat, kan worden overdekt dankzij een serre, voor de overige stoelen op stoep en plein staan forse parasols klaar. De vakjury start er met een fors compliment: ‘Hoewel ik natuurlijk op een missie ben, zou ik hier ook gaan zitten als ik een toerist was en kon kiezen uit de vele terrassen van dit plein’, valt er letterlijk te lezen. Goed, die opmerking kan 033 in zijn zak steken. Hoewel het druk is op het terras, worden we er direct geholpen. De medewerker is vlot, gezellig en beantwoordt al mijn vragen uitstekend. ‘Hij informeert of ik naast mijn bier nog wat lekkers lust en attendeert me op de kaart die op tafel ligt’, rapporteert de vakjury. Zo zien we het graag! ‘Wanneer mijn glas leeg is, informeert hij of ik nog wat wil drinken. Alles wordt keurig herhaald en afgesloten met een bevestiging. Dit alles op een spontane manier.’ Er worden nog extra punten gescoord als ongevraagd een bakje water voor de hond wordt neergezet.

Spuistraat 75
Grandcafe033.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel