artikel

Terras Top 100 2018 nr.77: ’t Wapen van Haarzuylen, Haarzuilens

Café 331

Hier schenkt men volle koppen en snijdt men royale punten. Dus dat er een beetje koffie over de rand was gelopen, ervaart de jury als een onderstreping van de gastvrijheid. Zo goed als alles wat het terras en de service aangaat, is er dik in orde.

Terras Top 100 2018 nr.77: ’t Wapen van Haarzuylen, Haarzuilens

Op de tafels staat geen eetkaart, maar als het jurylid koffie bestelt, wordt door de gastheer – van wie we vanwege zijn afwijkende kleding vermoeden dat het de eigenaar is – heel attent gesuggereerd daar een punt appelgebak bij te nemen. Het zou perfect bij de uitstraling van dit fijne terras passen als dat zelfgebakken gebak zou zijn. Haarzuilens is een gehucht onder de rook van Utrecht van iets meer dan 200 inwoners, dat ligt gedrapeerd rond Kasteel De Haar. Het monumentale pand van
’t Wapen van Haarzuylen heeft rood-witte luiken, forse glas-in-loodramen en zelfs een klok in de gevel. Het vormt een klassiek decor voor het terras, waar we attent bediend worden. De gastheer is vlot en doet goed aan bijverkoop. Al met al een prima terras, al missen we een echt ‘wow-gevoel’, dat nodig is om hoger in de lijst te eindigen. Maar, we komen graag volgend jaar terug!

Brink 2
Wapenvanhaarzuylen.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras