artikel

Terras Top 100 2018 nr.82: De Koning, Alkmaar

Café 253

Op een fraaie, brede brug in het horecarijke Alkmaarse uitgaansgebied De Brug ligt dit fijne terras. Wel is de horecadichtheid zó hoog dat de jury even goed moest kijken waar het terras van De Koning ophoudt en dat van de buurman begint: voor je het weet zit je bij ’t Kantoor of Gunnery’s…

Terras Top 100 2018 nr.82: De Koning, Alkmaar
Foto: Diederik van der Laan

Gelukkig zitten we goed. De Koning beschikt over vriendelijke en razendsnel werkende bediening. Zij en ondernemers Daan Touw en Remco de Boer hebben van De Koning in vier jaar tijd een topcafé gemaakt: in de meest recente Café Top 100 staat de zaak op een zeer verdienstelijke derde plek. In het weekend staan er rijen voor de deur, de cijfers klinken als een klok, de omzet is het dubbele van wat verwacht werd en het aantal hectoliters anderhalf keer zoveel als huisbrouwer en tussenhuurder Heineken voorspelde, zeiden Touw en De Boer vorig jaar in Misset Horeca. Die hectoliters worden voornamelijk in de weekendnachten bij de dansvloer getapt, maar op warme dagen draagt het terras zeker een steentje bij.

Verdronkenoord 114
Dekoning-alkmaar.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel