artikel

Terras Top 100 2018 nr.83: Sabrosa, Soest

Café 238

Sabrosa, dat debuteert in deze lijst, is in 2016 opgezet met behulp van crowdfunding en is een initiatief van Peter Spier, Razzo van Dam en Antonio van den Hengel, geen onbekende in de Nederlandse horeca: hij heeft verschillende bedrijven in Soest en zit in het landelijk bestuur van KHN.

Sabrosa heeft een fraai terras met op de stoelen kussentjes die zijn voorzien van het bedrijfslogo. Goed uniform opgedekt met plantjes, menukaarten, zout en peper. Binnen oogt Sabrosa robuust en strak: veel beton. Als de jury op het terras wil gaan zitten, is er even geen plekje vrij. De medewerker belooft een tafeltje te reserveren en als het jurylid een halfuurtje later terugkeert, wordt zij herkend en meteen aan tafel gezet. Wat een service. Zoals de naam doet vermoeden – Sabrosa is een plaats in het noorden van Portugal – is de sfeer op de menukaart mediterraan: van pintxos tot Spaanse hammen en gevulde pasta. Daarnaast vormen goede wijnen uit de landen rond de Middellandse zee een belangrijke pijler van het concept. Een fijn stukje ‘la dolce vita’ in Soest.

Soesterbergsestraat 43A
Sabrosasoest.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel