artikel

Terras Top 100 2018 nr.89: Granada, Alkmaar

Café 178

Een net terras, bescheiden van omvang maar toch ruim opgezet en ingericht met trendy meubilair. Granada heeft uitzicht op de kerk en ligt ingeklemd tussen andere terrassen aan een plein waar het op zaterdag markt is.

Terras Top 100 2018 nr.89: Granada, Alkmaar

De jury is er op marktdag, en stelt vast dat de vertrekkende marktkooplui niet het meest sfeervolle achtergrondgeluid vormen voor een fijn terrasbezoek. Dat is Granada natuurlijk niet aan te rekenen. En, dat wil de jury zeker niet onvermeld laten, de medewerkers doen er alles aan om het gasten naar de zin te maken. Ze zijn vriendelijk, attent en vakkundig, doen hun werk rustig en hebben veel aandacht voor hun gasten en de netheid van het terras. Tafels worden zorgvuldig schoon gehouden en ook meteen leeggeruimd en afgenomen als gasten vertrokken zijn, zodat nieuwe gasten nooit aan een tafel hoeven plaats te nemen waar nog glazen of servies op staat. Ook fijn, zeker op warme dagen, dat ze standaard een flesje kraanwater serveren. Naast grand café is Granada nadrukkelijk ook restaurant, en onderscheidt zich van de omliggende collega’s met specials als oesters en een amusediner. Alkmaar telt twee terrassen in de lijst, naast Granada staat De Koning iets hoger op 82.

Kerkplein 5
Grandcafegranada.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel