artikel

Terras Top 100 2018 nr.98: Fanfare, Giethoorn

Café 193

De film Fanfare is een Nederlandse komische film uit 1958, geregisseerd door Bert Haanstra. De film werd opgenomen in Giethoorn en wie grand café Fanfare bezoekt, treedt binnen in de wereld van die film: aan de muren foto’s en andere filmparafernalia, zoals het Fanfare-vaandel en de scheepstoeter uit de film.

Terras Top 100 2018 nr.98: Fanfare, Giethoorn

Dezelfde ondernemers hebben in Giethoorn ook pannenkoekenhuis De Witte Hoeve. Fanfare is een fraai rietgedekt pand aan – hoe kan het ook anders in Giethoorn – het water. De medewerkers lopen er modern bij met gestreken overhemden en nette spijkerbroek. Eén medewerker is verantwoordelijk voor zowel opnemen, wegbrengen en opruimen. Hierdoor heb je als gast een vast aanspreekpunt, wat de jury als erg prettig ervaart. ‘Aan zijn souplesse kun je merken dat hij ervaring heeft. Het uitserveren gebeurt vakkundig, met een soepele beweging worden de kopjes op tafel gezet.’ En met dezelfde soepele beweging worden lege tafels afgeruimd, de medewerker loopt constant met een dienblad rond. Hij merkt elk gevallen papiertjes op en ruimt ook goed rondom de tafels op, keurig.

Binnenpad 68
Fanfaregiethoorn.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

 

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras