artikel

Terras Top 100 2018 nr.11: Zoetelief, ‘s-Hertogenbosch

Café 479

Zoetelief ‘s-Hertogenbosch is het domein van Roel en Roel. De boezemvrienden met achternamen Immens en Huesmann richtte in 2008 Zoetelief op, als ‘zusje’ én buurvrouw van hun eerste zaak in de Korte Putstraat; Roels. Het terras van Zoetelief staat aan de gezellige uitgaansstraat in de Brabantse hoofdstad.

Terras Top 100 2018 nr.11: Zoetelief, ‘s-Hertogenbosch

Ons jurylid spreekt qua sfeer van een ‘gezellig soort nonchalance’ bij Zoetelief ‘s-Hertogenbosch. Hij ontwaart hoge tafels afgewisseld met loungebanken op een verwarmd terras met gasvuurtjes en terrasverwarming onder de luifel. Grote tafels worden opgedeeld door een bloembakje waardoor er ruimte is voor meerdere tweetjes. Je hebt kortom écht zin om hier te gaan zitten. Dat doen we dan ook. Het is best druk, dus we worden niet direct opgemerkt.

Maar na een beetje dralen rondom de menukaart wel. De ober wordt op ons geattendeerd door een medewerker. Vanaf dat moment loopt het. De ober straalt uit dat hij er zin in heeft en adviseert goed over de wijnen. Als we aangeven te twijfelen over een wijn volgt een proefglas. De medewerkers stelen sowieso de show hier: zeer professioneel, goed op elkaar ingespeeld, zeer vriendelijk en goed aangestuurd door chef-bediening die het overzicht had.

Korte Putstraat 10
Zoetelief.nu

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel