artikel

Terras Top 100 2018 nr.33: ’t Genot, Zierikzee

Café 475

Zierikzee, dat is een bekende in het lijstjesland van Misset Horeca. Hier werd De Gekroonde Suikerbiet in 2017 nog uitgeroepen tot beste café met de winst van de Café Top 100. Maar nu naar dit mooie Zeeuwse stadje voor een terrasbezoek. ’t Genot Zierikzee is het doel van onze reis.

Terras Top 100 2018 nr.33: ’t Genot, Zierikzee

Eenmaal aangekomen zien we de groene luifels van ’t Genot Zierikzee al van een afstandje. Het terras bestaat uit twee delen. Er is een klein terras direct voor het bedrijf en een groter terras aan de overkant van de straat. Beide terrassen zijn schoon en goed verzorgd en hebben een uitnodigende uitstraling. Onze bestelling wordt vriendelijk opgenomen door een medewerkster die er zin in heeft.

Ze is blij met de vraag naar het bier op de tap. Ze noemt enkele biersoorten en vertelt enthousiast over hun eigen bier, Vat 8. Dit wordt in Zierikzee gebrouwen en heeft een verwijzing naar Zirizea, de oude naam van dit stadje. Ze zal ons hele bezoek aanwezig zijn als we haar nodig hebben en nergens wordt het storend. Knap hoe ze die juiste balans continu weet te vinden.

Schuithaven 8
Het-genot.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel