artikel

Terras Top 100 2018 nr.35: De Agnietenberg, Zwolle

Café 416

Goedenmiddag! Nog even de laatste zonnestralen mee pikken?’ We moeten glimlachen als we vrolijk begroet worden door de medewerkster van dienst bij De Agnietenberg Zwolle.

Terras Top 100 2018 nr.35: De Agnietenberg, Zwolle

Die losse, passende benadering blijft van toepassing tijdens ons bezoek aan De Agnietenberg Zwolle. Als we koffie bestellen, vraagt ze opgewekt: ‘Kent u onze gebakjes van Lindeboom?’ Ze zegt het al handenwrijvend en met een brede glimlach op het gelaat. Ze lust ze zelf ook wel, vermoeden wij zo. Leuk in ieder geval hoe ze te werk gaat. En het is al zo heerlijk vertoeven op dit fijne terras. Wat een prachtige omgeving. En zelfs als er een foutje gemaakt wordt, wordt dat prima opgelost. Zo komt ze aangelopen met een dubbele espresso.

Als ze dat aankondigt en wil uitserveren, melden we dat we een enkele hadden besteld. ‘Ik twijfelde al’, bekent ze. Als we zeggen dat een dubbele ook prima is, wil ze er niks van weten. Ze loopt snel terug en is binnen de kortste keren weer aan onze tafel met een enkele espresso. Het kopje wordt netjes uitgeserveerd, oortje naar rechts, glas water ernaast op een rondje en een vriendelijke glimlach erbij. Het is genieten bij de Agnietenberg. Zoals we hier ontvangen worden en te woord worden gestaan, is wat ons betreft uit het boekje. Natuurlijk zit je er prachtig, maar de vakkundigheid maakt hier het bezoek.

Haersterveerweg 23
Agnietenberg.nl

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras