artikel

Terras Top 100 2018 nr.39: ’t Veerhuys, Leerdam

Café 239

Wat een plaatje treffen we hier aan op de grens van Zuid-Holland en Gelderland. ’t Veerhuys Leerdam is geen onbekende naam in deze lijst. Het terras ziet er netjes en verzorgd uit. De tafels keurig opgedekt en de zonwering is om door een ringetje te halen.

Terras Top 100 2018 nr.39: ’t Veerhuys, Leerdam

Bij aankomst bij ’t Veerhuys Leerdam worden we direct opgemerkt en er komt vrij snel een medewerkster naar ons toe zodra we zitten. Haar begroeting is uitermate vriendelijk. ‘Goedemiddag, wat kan ik voor u inschenken?’ Ze zal de rest van het bezoek uitblinken in wat ze doet. Het is bijvoorbeeld overduidelijk dat ze goede kennis heeft van wat er verkrijgbaar is. Zoals het hoort, zou je zeggen. Maar toch is dat lang niet altijd het geval. Hier gelukkig wel. We vragen of de wintertap nog te verkrijgen is, omdat dit nog steeds op de kaart staat. De medewerkster legt uit dat dit niet het geval is en dat er lentebier op de tap staat.

Ze vertelt enthousiast wat voor soorten in welke periode verkrijgbaar zijn en zegt dat de volgorde op de kaart niet de juiste volgorde van de seizoenen is. Dat doet ze vol overgave, dus daar ligt het niet aan, maar we bestellen uiteindelijk koffie. Ze vraagt vervolgens of we er nog iets bij willen hebben. Kijk, bijverkoop zoals je het graag hebt. Ook dat is helaas lang niet altijd het geval bij onze bezoeken. Hier wel. Als we nog een tip moeten geven, is die voor de ondernemers van deze zaak; wees zuinig op deze dame!

Kerkstraat 93
Veerhuys.com

Bekijk hier de complete ranglijst Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras