artikel

Cocktails van Andrew Nicholls – Bermuda Yacht Club

Café 644

Andrew Nicholls is één van de meest toonaangevende bartenders van ons land. De geboren Zimbabwaan is onder meer verantwoordelijk voor de cocktailkaart van de onlangs geopende The Beefsteak Club in Amsterdam. Misset Horeca bezocht hem in de Jordaan waar hij drie cocktails maakte.

Cocktails van Andrew Nicholls – Bermuda Yacht Club

Ingrediënten:

  • William George Rum 60ml
  • Cointreau 15ml
  • John Taylor Velvet Falerum 20ml
  • Limoensap 30ml

Andrew Nicholls en rum zijn een goede combinatie. Bevlogen vertelt hij over de drank en diens historie: ‘Die is best donker, want hij is ontstaan op de suikerrietplantages tijdens de slavernij.’ Het is tegenwoordig een favoriet van velen, en met name van Nicholls. De William George Rum die hij hiervoor gebruikt is zelfs zijn eigen rum.

Dan de cocktail zelf: als alle ingrediënten in de shaker gaan met het ijs, shaket én luistert Nicholls aandachtig. ‘Je moet luisteren en voelen hoe het ijs zich in de shaker ontwikkelt en als het ijs klein genoeg is, dan moet je het uitschenken in een bevroren glas, dat is van groot belang omdat zo de temperatuur gelijk blijft.’ Wat de Royal Bermuda Yachtclub bijzonder maakt is de smaakontwikkeling, vertelt Nicholls. ‘De eerste slok is superfris, de laatste, vanwege de Velvet Falerum, juist wat kruidiger.’

De ontwikkeling van een drank is iets dat bartenders zelf ook goed in de gaten moeten houden, aldus Nicholls. ‘Ik adviseer dat ook altijd tijdens wedstrijden aan deelnemers: proef je eigen cocktails altijd. Na tien minuten is de smaak zó veranderd.’

Amsterdam - Bartender Andrew Nicholls van The Beefsteak Club, maakt 3 cocktails. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

 

Reageer op dit artikel