artikel

Cocktails van Andrew Nicholls – Negroni

Café 747

Andrew Nicholls is één van de meest toonaangevende bartenders van ons land. De geboren Zimbabwaan is onder meer verantwoordelijk voor de cocktailkaart van de onlangs geopende The Beefsteak Club in Amsterdam. Misset Horeca bezocht hem in de Jordaan waar hij drie cocktails maakte.

Cocktails van Andrew Nicholls – Negroni

Ingrediënten:

  • Sipsmith Gin 40ml
  • Cocchi Torino Vermouth 45ml
  • Campari 15ml

‘Dit is niet een Negroni zoals hij tegenwoordig vaak gemaakt wordt’, begint Nicholls zijn betoog. Daarmee doelt de bartender op de hoeveelheid van de ingrediënten. ‘Veel bartenders doen evenveel milliliter van de gin, de vermouth en de Campari. Maar als je dat doet, dan gaat de campari overheersen en verlies je de smaak van de gin.’ En om de smaak van die gin in zijn cocktails meer te benadrukken, gebruikt Nicholls er eentje met veel alcohol. ‘De smaak zit ‘m bij gin in het alcoholpercentage. Hoe meer alcohol hoe meer botanische tonen.’

Tot slot heeft de Amsterdammer nog één serveertip: ‘In tegenstelling tot wat gewoon is, doe ik het ijs pas als laatste in het glas en dan serveer ik het uit. Want stel dat je het ijs er eerst in doet en er komt iets tussendoor, iemand spreekt je aan of je moet ineens iets anders doen, dan is er de kans dat er tevel water in je drank komt.’ Dan nog één laatste ijstip: ‘Zorg dat het niet boven het glas uitsteekt. Als de gast een slok neemt, botst het tegen de neus.’

Amsterdam - Bartender Andrew Nicholls van The Beefsteak Club, maakt 3 cocktails. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency