artikel

Café Top 100 2018 nr. 5: De Hete Brij, Zwolle

Café 1765

Café Top 100 2018 nr. 5: De Hete Brij, Zwolle

Uitgerekend in het jaar dat Elles Hetebrij 20 jaar Café De Hete Brij viert, met voor de deur een heus Elles Hetebrij Plantsoen, eindigt het sympathieke Zwolse café op plek 5 in de Café Top 100. De hoogste notering ooit.

Een prestatie van formaat, maar wel eentje die meer dan verdiend is. Van een ‘systeemplafond-café’ met opblaasbare krokodillen naar een prachtig bruincafé. Hier liggen de kleedjes nog op tafel, hier worden gesprekken gevoerd, hier wordt het leven gevierd en betreurd. Het vorig jaar overleden jurylid Dick Wildeman zocht altijd naar een café met een ziel, pas dan kon je volgens de éminance grise spreken van een echte ‘huiskamer van de samenleving’. Weinig cafés komen zó voor die titel in aanmerking als dit plaatje van een café. Ouderwets goed, ouderwets gezellig en dat alles zonder dat het oubollig is. We benijden de stamgasten en de toevallige passanten die hier de kans krijgen te genieten van een café zoals een café zou moeten zijn.

Gastvrouw: Elles Hetebrij / Type: café / Open: 7 dagen / Percentage omzet uit drank: 90 / fluitje €2,30; cola €2,20; koffie €2,20

Nieuwe Markt 9, Zwolle
Cafedehetebrij.nl

BEKIJK HIER DE GEHELE RANGLIJST 

Reageer op dit artikel