artikel

Cocktailrecept: Kraken Black Mojito

Café 348

Met The Kraken Black Spiced maak je mooie cocktails, waaronder de Black
Mojito. De Kraken rum is een donkere premium spiced rum uit het Caribisch gebied. Een geheime receptuur vol exotische specerijen waarvan kaneel, gember en kruidnagel een belangrijk onderdeel vormen.

Cocktailrecept: Kraken Black Mojito

Na een rijping van één tot twee jaar op eikenhout is een rum vol rijke aroma’s van koffie, karamel, vanille en kruiden het bijzondere eindresultaat. Een drank met een krachtige, intense smaak en een lange, zachte en zoete afdronk.

The Kraken rum, met de kleur van mahonie, bevat 40% alcohol en drink je puur of in de mix, zoals de Kraken Black Mojito.

Ingrediënten Kraken Black Mojito

Kraken

  • 40 ml Kraken Black Spiced Rum
  • 20 ml limoensap
  • 10 ml suikersiroop
  • muntblaadjes
  • ijsblokjes
  • Thomas Henry sodawater

Bereiding

Schep een longdrinkglas vol met ijsblokjes. Schenk hier de suikersiroop, limoensap en de rum overheen. Kneus de muntblaadjes en voeg toe. Top de Kraken Black Mojito af met het sodawater tot de rand. Roer alles goed door met een roerstaafje en garneer de bovenkant met een takje munt.

Kraken

Mythe Kraken Black Spiced Rum

De octupus is op de fles is een verwijzing naar de mythische reuzenoctopus ‘The Kraken’. Het zeemonster is volgens de legende al miljoenen jaren oud en leeft op meer dan 3000 meter diepte in de oceaan. De zeldzame keren dat het monster aan de oppervlakte kwam, sloeg hij zijn reusachtige tentakels om een schip en sleepte het mee naar de bodem van de oceaan. De connectie tussen het zeemonster en rum kwam tot stand toen een schip, tot de nok toe geladen met Caribische rum, halverwege de reis naar Europa plotseling verdween. De Black Spiced Rum is vernoemd naar het monster.

 

Meer nazomerse Mojito-recepten

Meer nazomerse Mojito-recepten

Reageer op dit artikel