artikel

Cocktailrecept: Perfect serve Infinity Gin-Tonic

Café 351

Infinity Gin is een nieuwe gin die zich omschrijft als elegant, gebalanceerd, floraal en fris kruidig. Na veel experimenteren, heeft Steven Cheng de perfect serve gevonden voor de Infinity. Hier het recept.

Cocktailrecept: Perfect serve Infinity Gin-Tonic

Ginmaker Steven Cheng heeft in samenwerking met distilleerderij Onder de Boompjes in Schiedam een ‘urban boutique gin’ gelanceerd: Infinity Gin. Samen zochten ze naar ‘urban flavours’. De ingrediënten osmanthus bloesem, gojibessen en timutpeper vormen een boventoon als het in aanraking komt met de kinine in een tonic. Infinity Gin is puur te drinken en als digestief. Daarnaast is de gin geschikt voor het bereiden van cocktails zoals negroni’s. De stoere keramische beugelfles geeft body aan de gin en biedt bescherming tegen uv-stralen en temperatuurschommelingen.

Recept Perfect serve Infinity Gin-Tonic

InfinityInfinity

  • 1 deel Infinity Gin
  • 3 delen zachte premium tonic
  • goji bessen
  • lichtgekleurde honing
  • ijs

Bereiding
Een gekoeld ballonglas vullen met ijsblokjes, Infinity Gin en premium tonic toevoegen. Voorzichtig roeren en garneren met verse goji bessen. Giet vervolgens een scheutje honing in het glas. Voor een sterkere versie: garneer met citroenschil, geplette jeneverbes en enkele gedroogde rode peperbessen. Andere smaken die ook geschikt zijn: sinaasappelschil, zwarte en rode aalbessen, grapefruit en lychee.

Maak deze cocktail zelf

Maak deze cocktail zelf

Reageer op dit artikel