artikel

Lowlander voor het voetlicht op de Horecava

Café 714

Lowlander voor het voetlicht op de Horecava

Bierbrouwer Lowlander manifesteert zich nadrukkelijk op de Horecava. De ‘botanical brewer’ zoekt de samenwerking en presenteert zich met een brewkitchen waar onder meer aandacht is voor bier-foodpairing, beertales en nieuwe introducties.

Met de enorme kas, midden op de Bier Wereld, manifesteert Lowlander zich nadrukkelijk op de Horecava 2019. Het is een grote stap voor de Amsterdamse bierbrouwer, maar passend bij de groei die het doormaakt. De horeca-beurs markeert het driejarig jubileum van Lowlander en in die korte tijd timmert de ‘botanical brewer’ flink aan de weg in de horeca.

Lowlander ‘neerzetten’

‘We staan op de Horecava met onze Botanical Brewkitchen van zo’n 150 vierkante meter. Dat doen we om onszelf echt neer te zetten en om mensen kennis te laten maken met wie we zijn en waar we voor staan’, vertelt Annemieke de Been namens de brouwer. ‘Het draait hier om bier, beertales en alcoholvrij én om eten. Met deze pop up laten we zien waar we voor staan: brouwen met botanicals en alles wat daar volgens ons bij hoort. Zo presenteren we niet alleen onze hele range bieren op tap en fles maar gaan we ook bijpassende botanische gerechten serveren, beertails aanbieden en live tapbier infuseren.

De Botanical Infusions van Lowlander.

Pop-up-diners met De Maaltuin

Die botanische gerechten zijn van de hand van Lubbert de Beer van pop-up-concept De Maaltuin. Op de meest uiteenlopende plekken zal ook in 2019 zijn restaurant verschijnen. ‘Meest in het oog springend is wellicht in de tuin van Paleis Soestdijk’, aldus de ondernemer en chef. De maaltijden worden in de Kas van Lowlander aangeboden met een bierpairing en is in het klein wat Lowlander de afgelopen jaren uitgerold heeft: pop-up diners. ‘Die gaan we ook dit jaar weer doen’, vertelt De Been. ‘In samenwerking met De Maaltuin gaan we in 2019 ieder kwartaal, acht avonden op een andere plek diners organiseren.’

Infusions en lager

Maar ook op het ‘bierfront’ zit de brouwer uiteraard niet stil. Afgelopen najaar werd al de Winter IPA gelanceerd en komend voorjaar moet daar een nieuwe ‘lager’ bijkomen. ‘Daarvoor gebruiken we een Nieuw-Zeelandse sauvignon-hop, waardoor het bier een wijn-achtige smaak meekrijgt’, aldus Frederik Kampman, oprichter van Lowlander. Daarnaast moet in oktober van dit jaar ook het winterbier op de markt komen, gemaakt van de kerstbomen die de afgelopen weken ingezameld zijn. ‘Het aantal aanmeldingen overtrof alle verwachtingen’, aldus Kampman. Ruim 1200 kerstbomen bleek ondoenlijk, dus is de grens getrokken bij 200 bomen. Daarnaast krijgen de Bontanical Infusions, die in 2018 ‘zacht’ gelanceerd werden, een nieuwe boost. De laag-alcoholische bieren worden gekenmerkt door kruiden, specerijen en vers fruit.