artikel

Cocktailrecept Dutch Courage: ‘Advocaat is hip’

Café 958

By the Dutch introduceert een advocaat: By the Dutch Advocaat. Met deze advocaat bedacht By the Dutch een aantal cocktailrecepten. Dutch Courage is er één van. Maak de cocktail zelf. ‘Retro is hip.’

Cocktailrecept Dutch Courage: ‘Advocaat is hip’

By the Dutch Advocaat is een eigen versie van de traditionele Nederlandse likeur op basis van scharreleieren en brandewijn. Deze nieuwe advocaat wordt in Zuid-Holland gemaakt van lokale hoeve-eieren, suiker, brandewijn, vanille uit Madagaskar en rozemarijn uit Marokko.

 

Advocaat ideaal voor gebruik in cocktails

Het hogere alcoholpercentage (20% alcohol) en de vloeibaarheid van deze advocaat maakt hem ideaal voor het gebruik in cocktails. ‘We hopen dit iconische Nederlandse product op onze manier te mogen terugzetten in het vaste barassortiment’, zegt oprichter Jos Zonneveld.
De Hollandse drank werd al populair in de VS en de UK in de jaren 40, maar is nu in Nederland vooral bekend van de vaste ‘Paasbezoekjes’ aan opa en oma in de jaren 70.

Advocaat met hogere alcoholpercentage en lagere viscositeit

By the Dutch Advocaat onderscheidt zich van dit imago door het hogere alcoholpercentage, de lagere viscositeit en de topkwaliteit van de ingrediënten.
Sinds de oprichting in 2015 is By the Dutch altijd bezig geweest met het herintroduceren van distillaten met een basis in de Nederlandse geschiedenis.

 

advocaat

Cocktailrecept Dutch Courage:

By the Dutch ontwikkelde cocktailrecepten met By the Dutch Advocaat. Dutch Courage is er daar één van.

Ingrediënten

  • 30 ml By the Dutch Dry Gin
  • 30 ml By the Dutch Advocaat
  • 22,5 ml vers geperst citroensap
  • 90 ml geperst appelsap
  • mint
  • appelpartjes

Bereiding
Shake alle ingrediënten met ijs. Vul een glas met ijs en strain de cocktail in het glas. Garneer met mint en appelpartjes.

Koffiecocktails

Koffiecocktails