artikel

Cocktailrecept: winnende cocktail El Liberator van Jeroen Scheerman

Café 1027

Cocktailrecept: winnende cocktail El Liberator van Jeroen Scheerman

Jeroen Scheerman is één van de drie finalisten van de Bacardi Legacy 2019. De bartender van hotel TwentySeven in Amsterdam kwalificeerde zich met zijn cocktail El Liberator. Deze cocktail wordt door Dave Mulder gepromoot in Mexico. Hier het recept.

Jeroen Scheerman en Dave Mulder, eigenaar van The Cocktail Agency en wedstrijdcommissaris van de Nederlandse Bartenders Club, besloten samen te werken om het verhaal van El Liberator te promoten. Mulder organiseerde daarvoor twee evenementen in Mexico.

El Liberator is een gebalanceerde cocktail die staat voor vrijheid

Mulder over de cocktail met Bacardi: ‘El Liberator is een gebalanceerde cocktail die staat voor vrijheid. We proberen met deze cocktail meer bewustzijn te creëren voor mensen die in het verleden hebben gevochten voor vrijheid en voor mensen die nog steeds voor vrijheid strijden.’
Scheerman is van plan met de komende events zoveel mogelijk El Liberator cocktails te verkopen. Hij doneert een euro per cocktail aan Amnesty om vrijheidsstrijders te steunen.’

bacardj

Cocktailrecept El Liberator

Ingrediënten

  • 45 ml Bacardi Carta Blanca
  • 20 ml verse slow juiced Granny
  • Smith appelsap
  • 20 ml verse citroensap
  • 10 ml medium dry sherry
  • 15 ml lavendelsiroop
  • 5 ml hazelnootlikeur

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en shake hard voor 6 seconden. Dubbelstrain door middel van een fijne zeef in een rocksglas gevuld met één passend ijsblok erin. Garneer met lavendelbloem en hazelnootspray.

Cocktailrecepten Bacardi

Cocktailrecepten Bacardi