artikel

20 gouden terrastips van Terras Top 100-toppers

Café 1421

20 gouden terrastips van Terras Top 100-toppers

We vroegen horecazaken die in de Terras Top 100 2018 staan om hun gouden terrastip. De leukste en meest nuttige tips op een rij:

1. Landgoed Het Rheins in Enter

Wees uniek in aanbod en terrasinrichting maar verlies je bedrijfsidentiteit niet. Hiermee bedoel ik: probeer niet hip en trendy te zijn als je bedrijf dat niet is. Wees authentiek in je bedrijfsvoering, ook op het terras.’  

2. Amused in Hardenberg 

‘Presenteer je producten op het terras.’

3. Buitenplaats Slangevegt, Breukelen 

‘Wanneer het druk is zorg voor voldoende personeel, maak de wijken iets groter voor één vaste medewerker en koppel hier een jong iemand aan die deze vaste kracht kan helpen, zo zorg je voor overzicht en rust, je verkoop schiet omhoog.’

4. Lunchroom De Koffiepot Hardenberg

‘Zorg er altijd voor dat er een leidinggevende is die het geheel overziet en waar nodig kan bijspringen.’ Hof van Huijbers komt met dezelfde gouden tip: ‘Op drukke dagen: zorg dat er een gastvrouw is die alles overziet en elke gast toch gezien wordt.’

5. Bistro de Oale Ste in Nijverdal

‘Als er meerdere gasten aan tafel zitten die wijn drinken, zorg er dan voor dat je gelijk een fles verkoopt. De kans is groot dat ze er nog 1 bestellen en je hoeft minder vaak naar de tafel te gaan. Oneven aantal bij bitterballen werkt ook goed, gasten bestellen dan eerder twee porties.

6. ’s Gravenhof in Zutphen

Altijd met een grote glimlach bij de gast verschijnen.  Dan sta je bij voorbaat 1-0 voor. ’De Agnietenberg in Zwolle voegt daaraan toe: ‘Een vrolijk en blij gezicht zorgt voor een vrolijke gast.’

7. The Harbour Club, Rotterdam

‘Zorg altijd voor een strak en opgeruimd terras. Even de blaadjes opvegen, de tafels in een rechte lijn zetten, de kussens opschudden. Het zorgt voor veel rust en een mooie uitstraling. Verder is enthousiast en geïnteresseerd personeel ontzettend waardevol en kan een avond van goed naar memorabel tillen.’

8. ’t Gerecht in Heerenveen

‘Zorg dat je personeel weet wat er van hen verwacht wordt en maak het hen zo gemakkelijk mogelijk door goed naar hun eigen tips en veranderingen te luisteren. Anticipeer: zij weten exact wat handig en niet handig is voor een juiste terrasdag. 

9. ’t Oale Roadhoes, Tubbergen

‘Gastvrijheid en vakmanschap als unique selling point’

10. Fellini, Enschede

 ‘Laat de gast, de gast zijn’

11. Pelle’s eten&drinken in Deurningen

 ‘Plan de medewerkers een uur voor openingstijd in. Sta klaar vanaf het moment dat je de deuren opent.

12. Luna Eten & Drinken,  Stein 

‘Het levert echt veel op om voldoende personeel in te zetten, zodat de wijklopers zich volledig kunnen richten op de gasten en niet bezig hoeven te zijn met runnen, telefoons aannemen of andere dingen die niet bij hun eigen taak horen.

14. Het Wapen van Ens, Ens

 ‘Zorg dat de laatste herinnering bijblijft bij de gast, waaronder het afrekenen. Bij ons werken de terras do’s en don’t ook. Bij ons hangt deze in het zicht van de medewerkers en elke dag blijven ze zich bewust van deze do’s en don’ts.’

15. Brasa, Purmerend

‘Zorg dat je nieuwe gasten gelijk opmerkt. Alleen oogcontact en een gebaar is al genoeg, want de gasten zitten daarna rustig en weten dat je er elk moment aan komt.’

16. Thuis! in Dinteloord

‘Beleef het als een uitdaging en niet als werk’

17. Landgoed & Golfbaan Tespelduyn, Noordwijkerhout

‘Geef mensen oprechte aandacht, dat is wat men wil in deze tijd.’

18. De Vier Seizoenen in Lisse

‘Loop als eigenaar / leidinggevende regelmatig mee op werkvloer

19. Restaurant Diverso in Nederweert

 ‘Straal en breng je energie over aan je gasten. Bereid je terrasseizoen goed voor en start én promoot de terras-dag tijdig ’

20. Kasteel TerWorm in Heerlen

Geef je medewerkers altijd de ruimte om zichzelf te kunnen zijn; zo ontstaat er niet alleen een fijne en open sfeer met gemotiveerde en gewaardeerde collega’s, maar komt er als vanzelf ook ruimte voor nieuwe ideeën, verbeteringen, zelfreflectie en innovatie.’


 

Reageer op dit artikel