artikel

Tips en trends voor terrasmeubilair van Satelliet Meubelen

Café 501

Tips en trends voor terrasmeubilair van Satelliet Meubelen

Waar moet je rekening mee houden bij de inrichting van een horecaterras? En wat zijn de trends voor terrasmeubilair? Satelliet Meubelen in Breda bracht het maandag 11 maart voor het voetlicht tijdens de Terras Bootcamp van Misset Horeca.

‘De locatie van een terras is van invloed op de inrichting van het terras. Zit je bijvoorbeeld in de stad, of op het strand? Maar ook je doelgroep bepaald hoe het interieur van het horecaterras eruit ziet’, aldus Satelliet Meubelen. ‘Wanneer er sprake is van een compact terras in de stad, kies dan ook voor compacte stoeltjes. Voor het strand kan je uitpakken met meer verschillende soorten stoelen, waaronder loungebanken, en meer gebruik maken van kleur.’ Wanneer het om een club, of een biercafé gaat, wordt sneller gekozen voor hoge stoelen en tafels. ‘Die zijn mobiel, en nodigen uit om bij aan te schuiven voor een drankje.’ Wanneer je de banken allemaal met de rug naar buiten plaatst aan de zijkanten van het terras, krijg je meteen ook meer dat clubgevoel.’

Terrasmeubilair horeca

Op de foto Hugh in Rotterdam.  ‘Van de achterkant lijkt het misschien een afscheiding, maar de banken geven de gasten juist het ‘wij-gevoel’. Gasten worden omarmd en ‘kruipen’ bij elkaar.’ 

Wanneer lunch of diner een belangrijke rol speelt, dan speelt de grootte van de tafel weer een belangrijkere rol. ‘Waarschijnlijk kies je dan sneller voor rechthoekige tafels, zodat alles goed op de tafels past.’

Wat zijn de trends in terrasmeubilair voor 2019?

Terrastrends op een rij:

  • Buiten is het nieuwe binnen. Het binnenrestaurant verplaatst zich steeds meer naar buiten.
  • Élégance en comfort is het voor nu. De trend van terrasmeubilair gemaakt van sloophout, is voorbij.
  • Social seating gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Aanschuiven bij elkaar op het terras is in.
  • Ruimtes in ruimtes. Creëer ruimtes in ruimtes. ‘Met bijvoorbeeld een loungegedeelte, tafels om aan te dineren en te lunchen en bankjes tegen de gevel aan voor een kopje koffie. Richt het zo in dat de gast bij jou wil gaan zitten op ieder tijdstip van de dag. Het eerste kopje koffie in het ochtendzonnetje op het bankje tegen de gevel aan en die borrel op het eind van de middag in de loungebanken. Richt het dus in zoals thuis, met verschillende plekjes waar het door de dag heen fijn toeven is.’
  • Mix & match met natural looks. Gebruik verschillende soorten stoelen, maar wel van natuurlijke materialen.
  • Duurzaamheid. Duurzaamheid gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Ook op het terras. Na 15 jaar intensief onderzoek wist een Chinees bedrijf een materiaal te ontwikkelen dat duurzaam is in onderhoud als qua materiaal: Resysta. Dat bestaat uit de vliesjes van rijstkorrels. Een natuurlijk afvalproduct als basis voor materiaal dat eruit ziet als hout met de eigenschappen van kunststof.
Reageer op dit artikel