artikel

3 Koffiecocktailrecepten: Carajillo 43, Zachtbitter Mocha en Orange Kick

Café 498

3 Koffiecocktailrecepten: Carajillo 43, Zachtbitter Mocha en Orange Kick

Ben je op zoek naar een wake-me-up-after-dinner-drankje voor je gasten? Dan zal de Orange Kick van Columbian Coffee en MarlinSpike zeker zijn werk doen. Met een Zachtbitter Mocha kunnen gasten zich opwarmen. Bij de koffiecocktail Carajillo 43 wordt de stevige, ietwat bittere smaak van espresso gecombineerd met de kruidige zoete smaak van Licor 43.

Ingrediënten Carajillo 43

 • 35 ml Licor 43 Original
 • 1 kopje warme espresso (ca. 35 ml)
 • ijsblokjes

Bereiding
Vul het glas helemaal met ijsblokjes en giet de Licor 43 Original eroverheen. Dien dit samen met het kopje hete espresso op. Schenk op het moment van drinken de espresso bij de likeur over het ijs en roer even door. Licor43.nl

Zachtbitter Mocha

Met een Zachtbitter Mocha warmen gasten zich op. Het is een kruidige combinatie van koffie, chocolademelk en Zachtbitter van Hooghoudt. Deze koffiecocktail is zacht, licht kruidig en lichtzoet. De Zachtbitter van Hooghoudt heeft een melange van 53 verschillende kruiden, waaronder vanille, melisse en een vleugje heidehoning.

koffiecocktailreceptenIngrediënten

 • 30 ml Hooghoudt Zachtbitter
 • warme chocolademelk
 • 30 ml enkele espresso
 • slagroom
 • pure chocola

Bereiding
Schenk de Hooghoudt Zachtbitter in een grote mok en schenk er de warme chocolademelk op, houd ruimte over voor de espresso. Voeg de enkele espresso toe. Spuit een flinke toef slagroom erbovenop en rasp vervolgens pure chocola eroverheen. Variatietip: voeg 1 theelepel chilipoeder toe voor een pittig effect.

 

Orange Kick

koffiecocktailreceptenIngrediënten

 • 50 ml MarlinSpike
 • 30 ml Colombiaanse koffie
 • 10 ml vanillesiroop
 • druppel Oranjebitter
 • geraspte sinaasappelschil
 • koffiebonen
 • ijsblokjes

Bereiding
Vul een glas met een paar grote ijsblokken om het wat te koelen. Voeg alle ingrediënten (behalve de koffiebonen) toe aan een shaker, gevuld met ijs. Goed schudden. Verwijder vervolgens het ijs uit je coupe en fine strain de cocktail in het gekoelde glas. Garneer het drankje met een paar koffiebonen.

Reageer op dit artikel