artikel

Terrasafscheidingen voor de horeca op een rij

Café 1985

Terrasafscheidingen voor de horeca op een rij

Een terrasafscheiding voor de horeca moet flexibel, functioneel en duurzaam zijn. Terrasafscheidingen worden toegepast om het verblijf op het terras te veraangenamen, maar ook om intieme ruimtes te creëren. We vroegen leveranciers naar noviteiten op de markt.

Naast houten terrasafscheidingen voor de horeca, vaak gecombineerd met plantenbakken, worden veelal glazen terrasafscheidingen gebruikt in de horeca. Deze hebben als voordeel dat gasten ook buiten kunnen zitten als het wat frisser is, deze beschermt tegen de wind en niet het uitzicht belemmerd.

Onderhoud terrasafscheidingen horeca

‘Een glazen terrasafscheiding  voor de horeca verdient zich al snel terug’, zo meldt GroenRijk Hoveniers, leverancier van glazen schermen voor het horeca terras. ‘Gezien hun duurzaamheid en geringe onderhoudskosten zijn glazen wanden een uitstekende investering voor elke horeca-onderneming met een terras.’

‘Glas in aluminium heeft een moderne uitstraling en is nagenoeg onderhoudsvrij.’ GroenRijk Hoveniers levert onder meer terrasschermen waarin led-verlichting in de glazen wanden is geïntegreerd. ‘

Hufterproof

Peter Hoeks van Xterior: ‘Windschermen kun je het beste zoveel mogelijk in de grond verankeren, om vandalisme te voorkomen. ‘Verder heb je windschermen met veiligheidsglas, waaronder polycarbonaat bovenruiten.’ Onderin zit dan HPL, wat staat voor High Pressure Laminate. ‘Dat is een hele harde kunststof kern.’

Soorten terrasafscheidingen


Windscherm van glas

Gasten zitten uit de wind met deze makkelijk te installeren en op te bergen terrasafscheiding van Kaja. Voor deze terrasafscheiding is geen vergunning nodig. De afscheiding bevat veiligheidsglas in een aluminium frame en beschermt de gast tegen wind. Het windscherm is te bestellen vanaf twee elementen en je kunt maximaal vijf elementen met elkaar koppelen. Het scherm is 180 cm hoog en 120 cm breed.

Afscheiding binnentuin

Laluna Overkappingen -de van origine aanbieder van telescopische overkappingen van zwembaden richt zich sinds recent ook op de horeca.

Alexander Oudraat van Laluna. ‘Veel restaurants hebben aan de achterkant vaak een patio of binnentuin. Met een Laluna Cabriodak kan die ruimte het hele jaar door gebruikt worden. Het  dak staat open bij mooi en  weer, en kan op simpele wijze weer dicht geschoven worden.’Zo kan je 365 dagen per jaar outdoor programmeren en realiseren. Het dak is gemaakt van ijzersterk kristalhelder polycarbonaat. De gebogen elementen geven een heel ruimtelijk gevoel.’ De ruimte onder de overkapping laat zich prima verwarmen door een infrarood verwarming.


Tubbo

Het jaarrond buiten loungen is mogelijk met de Tubbo. Speciaal ontworpen om een visionaire buiten­beleving te creëren. Gasten hebben hierin 360 graden uitzicht. ‘Een nieuwe indoor-outdoor ervaring. Gasten blijven makkelijker trouw aan ervaringen dan via goed eten en drinken.’


Intieme ruimtes

Met de ‘cabanas’ van leveranciers Tuuci creeer je intieme ruimtes op een ruim terras. De Cabanas zijn leverbaar met panelen of gordijnen als afscheiding.


Zonwering als afscheiding

De ‘Pergola compact’ van Markilux is de kleine hoekige zonwering op twee poten voor gevels die niet geschikt zijn voor de montage van een knikarmscherm. Ondanks haar slanke constructie is er voldoende schaduw: maximaal 4,5 bij 4 meter. De cassette is in doorsnee slechts 12,5 centimeter. Het scherm nestelt zich bijna naadloos tegen de muur aan. Markilux brengt de Pergola compact met een aanvullend verlichtingssysteem op de markt. In een groef onder de casettebehuizing zijn Led-Line of dimbare spots aangebracht. Daarnaast is het mogelijk andere optionele verlichtingselementen aan te brengen op de zijdelingse geleiders van het doek of ook aan een doekondersteuningsbuis.


Frame House

Het Frame House is een ontwerp van Floris Schoonderbeek. De zachte vormen van de verbindingen, het houten materiaal en de huisjesvorm zorgen voor een uitnodigende uitstraling. Tegelijkertijd is de constructie gemakkelijk in elkaar te zetten en aan te passen aan je behoeften’, zegt de ontwerper. Volgens Schoonderbeek is de flexibiliteit het sterkste punt van het Frame House. ‘Het biedt de mogelijkheid om overal de gewenste ruimte te creëren: de plaatsing, maar ook de inrichting en het gebruik stem je volledig af op je eigen behoeften.’


Ofyr introduceert een complete Black-Line Wood Storages. De serie bestaat uit onder andere een zwarte stalen dressoir met rubberwoodblad. Het blad kan gebruikt worden voor het bereiden van gerechten. De Wood Storage Cabinet Black biedt met een hoogte van 130 cm voldoende opslagruimte voor stapelhout én kan als scheidingswand dienen op het terras. Verkrijgbaar in twee maten: 216 cm bij 100 cm of 200 cm. De Wood Storage Inserts passen in de kasten en zijn ideaal voor het kweken van kruiden.

Groene terrasafscheiding voor de horeca

Een verplaatsbare schutting met alle invulopties van een ‘plantenschutting’. Met het keuzesysteem van de Buurjongens kun je zelf een compositie maken van je verplaatsbare schutting. Eerst kies je een variant van de Plantenschutting. Vervolgens kies je welk onderstel je daarbij wilt. Maak er een natuurlijk geheel van door planten in de onderbak te plaatsen of in de vakken aan het scherm. Je kunt er ook een bankje bij krijgen waardoor je het als zitplek kunt gebruiken. De terrasafscheidingen worden gemaakt in samenwerking met de sociale werkplaats in Amersfoort.

 


Hoge terrasbanken

Terras is steeds meer een verlengstuk van het interieur. Zo ook bij Hugh in Rotterdam. Het interieur van de zaak is een reflectie van de Rotterdamse haven. Ook de hoge terrasbanken op het terras zijn geïnspireerd op het stoere karakter van de havenstad. Van de achterkant lijkt het misschien een afscheiding, maar de banken geven de gasten juist het ‘wij-gevoel’. Gasten worden omarmd en ‘kruipen’ bij elkaar. Meubilair: Satelliet.