artikel

Zomerse dranken voor op het horecaterras

Café 1468

Zomerse dranken voor op het horecaterras

Leveranciers spelen weer goed in op de vraag naar frisse zomerdrankjes voor op het terras. Van bier tot wijn, van ijsthee tot frisdrank, van gezond, fris en alcoholvrij tot in de mix. Hieronder een greep uit het aanbod.

Het ijstheemerk Fuze Tea kent bijzondere fusionsmaken zoals Green Tea Mango Kamille én Black Tea Peach Hibiscus. Door het te serveren in een speciaal ontwikkeld glas met ijs, munt en sinaasappelgarnering creëer je de perfect serve. Fuze Tea wordt gemaakt met thee afkomstig van gecertificeerde theeproducenten.

Eén en al fruit in het glas

zomerdrankjesWijnproducent Domaine Tariquet staat bekend om haar frisse, zuivere en toegankelijke stijl. De Amplitude is daarvan een goed voorbeeld, gemaakt van 100% gros manseng, een lokale druif die eigenlijk voor (licht)zoete wijnen wordt ingezet. Tariquet maakte er een droge variant van. De amplitude is een en al fruit in het glas; rijpe peer, passievrucht, citrus, exotisch, levendig en een rijke, volle smaak met een fijne frisheid in de finale.

Ice tea Rooibos

Bos heeft een ice tea ontwikkeld die rijk is aan de gezonde superfood rooibos. De roots liggen in het exotische Zuid-Afrika – de enige plek ter wereld waar het magische ingrediënt rooibos te vinden is. Bos biologische ice tea is cafeïnevrij, laag in calorieën en zit vol met antioxidanten. De ice tea is gemixt met 100% natuurlijke fruitsmaken en komt in vijf exotische varianten: Lemon, Green Rooibos & Yuzu, Peach, Lime & Ginger en Watermelon & Mint.

Palm Session IPA

Het frisbittere bier Palm Session IPA combineert een volle smaak met een alcoholpercentage van slechts 3,5 procent. Session IPA wordt in de speciaalbiermarkt als een van de grootste trends van het moment gezien.

Swinkels Family Brewers speelt hiermee in op de trend van smaakvol bier met een lager alcohol-percentage.

 

zomerdrankjes

Bitter fris

Fïnley speelt in op de vraag van gasten naar non-alcoholische drankjes met een bittere, scherpere smaak. Er zijn nieuwe smaken Bitter-Lemon, Tonic, Ginger Ale en Tonic Zero die zijn aangepast op de smaakvoorkeuren van de Nederlandse consument. Fïnley is bewust wat bitterder en scherper, en duidelijk minder zoet.

Fris bier voor op het terras

Brew Dog Elvis Juice is een American style IPA (alc./vol.: 6,5%) gebrouwen met grapefruit- en sinaasappelschillen. Dat maakt dit bier verfrissend.

De moutbasis is in balans met de intense hop-aroma’s van Amerikaanse hopsoorten. Het bier bevat tonen van dennennaalden.

zomerdrankjesPils & citroensap gemixt

RuhrGold Radler is de verfrissende combinatie van RuhrGold pils en puur natuur citroensap. Deze natuurzuivere combinatie is gebrouwen in Duitsland volgens het Reinheitsgebot. Kenmerken: 2,5% alcoholpercentage, 5-7°C is de ideale serveertemperatuur en de smaak is fris, citroen, zurig, licht moutig, subtiel hoppig.

 

Weizen 0.0%

zomerdrankjesNa Grolsch 0.0% en de verschillende Grolsch Radlers 0.0% komt Grolsch nu met haar eerste alcoholvrije speciaalbier: Grolsch Weizen 0.0%. Deze Weizen 0.0% is het alcoholvrije alternatief voor Grolsch Weizen.

Grolsch Weizen 0.0% is een natuurtroebel tarwebier. De Grolsch Meesterbrouwers hebben op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrije Weizen weten te brouwen met behoud van de volle, frisse weizensmaak en de karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit.

0.0 Moskow mule

zomerdrankjesAmzterdamit Original 0.0 Alcohol, whiskey, rum, gin, wodka, tequila en brandy, is een ‘ready to drink’ product, geschikt om een mix te bereiden of ‘straight on the rocks’. De 0.0 Moskow Mule bestaat uit 2 delen Amzterdamit 0.0 Vodka, 1 deel Ginger Beer en 1/4 deel Limoen juice met takje munt. Serveer met een schijfje limoen en een rietje.

Bier voor zonnige dagen

zomerdrankjesTexelse Bierbrouwerij biedt met Texels Skuumkoppe en de nieuwe variant Texels Seumerfeugel échte terrasdrankjes. Texels Skuumkoppe is een dunkelweizen bier.

Dit bovengistend tarwebier is gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en bevat 6% alcohol. Texels Skuumkoppe is een zacht en doordrinkbaar bier. Texels Seumerfeugel is de nieuwste telg in de Texels familie. Texels Seumerfeugel is een dorstlessend, laag alcohol tarwebier met 3,9% alcohol met frisse citrussmaak en zeekraal.

 

Biologische Kombucha

zomerdrankjesCaptain Kombucha, een natuurlijke gefermenteerde biologische drank, komt in zes frisse smaken. Captain Kombucha claimt verschillende gezondheidsvoordelen, zo draagt het bij aan een natuurlijke detox en werkt het energieverhogend. Daarnaast bevat het onder andere verschillende aminozuren en enzymen. Het is te verkrijgen in de Original, Ginger Lemon, California Raspberry, Pineapple Peach Splash, Cayenne Pepper en Coconut Summer Beach.

Fris Lentebok

zomerdrankjesAlfa Lentebok is een fris voorjaarsbier met een citrusachtige smaak. Het wordt gebrouwen met zeer verfijnde aromahopsoorten.
De kleur is diep oranje tot brons door het gebruik van licht gekaramelliseerde mouten. Alc. 6,5% Vol.

 

 

Zomerse mocktail

zomerdrankjesDe No. 518 – Happy Lemon Bio is een biologische fruitmelange van appels met een fris citroentje.

Ingrediënten

  • 2 schepjes No. 518 – Happy Lemon
  • scheutje appelsap
  • scheutje citroensap
  • 2 reepjes citroenschil
  • munttakje
  • honing (naar smaak)
  • ijsblokjes

Bereiding
Vul het theezeefje met 2 schepjes No. 518 – Happy Lemon. Schenk kokend water in het glas totdat de thee net onder water staat. Laat ca 5 minuten trekken en verwijder het zeefje. Voeg het appelsap, citroensap, citroenschil en de munt toe. Voeg ijsblokjes toe tot de rand en roer tot de mocktail goed koud is. Breng de thee op smaak met honing en garneer eventueel met een citroenschijfje.

Duits gebrouwen

zomerdrankjesRuhrGold Weizen is een natuurlijk ongefilterd tarwebier, traditioneel gebrouwen in Duitsland volgens het Reinheitsgebot.
Puur bronwater, gist en geselecteerde tarwemout zorgen voor de karakteristieke zachte weizensmaak: fruitig, moutig, gist en hop aroma’s. Het bovengistend bier heeft een alcoholpercentage van 5,0%.

 

Redlove appelsap

zomerdrankjesRedlove is een appelras met een rood vruchtvlees. Hierdoor krijgt het sap ook een onderscheidende rode kleur. Behalve een lekkere frisse smaak bevat een Red-love appel ongeveer 15 keer meer antioxidanten dan een gewone appel.

zomerdrankjes

Sparkling Rosé cider

De nieuwe aanwinst van Somersby is een lichtzoete rosé cider met een bruisend karakter. De smaak bestaat uit rode kruisbessen en een kruising van zwarte bessen en groene kruisbessen.

Het lichtzoete karakter wordt mooi aangevuld door de ronde body en een fijn, crispy zuurtje.  Alcohol: 4,5% vol.

 

 

zomerdrankjesFris, fruitig en delicaat

AIX , de uit de Provence afkomstige rosé, is fris en fruitig, delicaat met een crispy smaak. Prachtig rond, harmonieus en gestructureerd met een lange afdronk. Ga voor groot formaat flessen, zodat je gasten samen kunnen genieten.

 

Natural soda

zomerdrankjesRoyal Club Natural Soda is licht koolzuurhoudend, bevat minder suiker en maar 19 kilocalorieën per 100 ml. Een frisse drank met de uitgesproken smaak. De soda heeft verschillende smaken: Blood Orange & Ginger, Wild Berries & Mint en Fresh Lemon & Cucumber.

On Ice rosé

zomerdrankjesSchlumberger On Ice Rosé is een eyecatcher met de smaak van fijne bosvruchten met elegante aroma’s. Sprankelend, licht en weelderig met een aanhoudende afdronk.

De rosé is gemaakt volgens de Méthode Traditionelle, afgesloten met een champagnekurk. Serveer de On Ice Rosé in een groot wijnglas met veel ijs. Dosage 50 gr/liter. Ook lekker in cocktailvariaties.

 

Puur & natuurlijk sap

zomerdrankjesDe pure natuurlijke fruitsappen Appelaere, Perelaere en Sinaasappelaere zijn geliefd bij klein en groot. Voor kinderen zijn ze een fruitige, gezonde traktatie. Volwassenen genieten hiervan als fris en verantwoord tussendoortje, maar bijvoorbeeld ook als smaakvol alternatief voor het aperitief. Bovendien zijn de pure sappen geschikt als basis voor een cocktail of mocktail.

 

Reageer op dit artikel