blog

Terras Bootcamp-blog Michael Bunink: ‘Altijd alle aandacht voor iedereen

Café

Bij Satelliet Meubelen in Breda vond op maandag 10 maart de Misset Horeca Terras Bootcamp plaats. Ruim driehonderd deelnemers woonden sessies bij, gingen aan de slag met terrassen en kregen uitgebreide mogelijkheden tot netwerken. De vijf sessies waren Keuken, Inspiratie, Logistiek, Communicatie en Personeel. Alle sessieleiders kijken in een blog terug op hun ervaring van die dag. Wat viel hun op en wat hebben zij ervan opgestoken? In deel III, Michael Bunink, trainer van Trainmark en sessieleider van het onderdeel ‘Personeel’.

Terras Bootcamp-blog Michael Bunink: ‘Altijd alle aandacht voor iedereen

‘Ik heb de sessie een beetje omgedoopt van ‘personeel’ naar ‘medewerker/collega’. Daarbij legde ik deelnemers de vraag voor: ‘Hoeveel aandacht geef jij je collega/medewerker? Wanneer is jouw dag geslaagd? Waarom is het zo leuk om bij dit bedrijf te werken? Wanneer ben jij tevreden over je collega/medewerker? Welke uitdagingen zie je voor het aankomende seizoen?’

Aandacht geven

‘Als je vertrouwen hebt in je medewerkers/collega’s dan gaan veel zaken een stuk makkelijker. Als je je niet meer ergert aan niet leuke gasten wordt jouw dag ook veel leuker en gaat de tijd veel sneller en is de sfeer op je terras ook veel leuker. Blijven de gasten langer zitten en bestellen ze ook nog meer. Uiteindelijk hoop ik dat mensen gaan denken waaraan ze zich zelf ergeren en wat ze kunnen doen om daar iets aan te veranderen. Ik wil ze meegeven dat ze al vanaf het sollicitatieproces en de inwerkdagen tot ver na werktijd briefings en aandacht geven aan iedereen.’

Genieten

‘Net zoals de andere sessies, was ook deze interactief en werden deelnemers warm gemaakt om mee te doen. Iedereen was erg enthousiast, wilde graag participeren en was actief in de interactie. Er werd gelachen en er werd veel kennis en ervaringen met elkaar gedeeld. Het was voor mij de ultieme terugkoppeling van de sessie: een lach, blije, vrolijke gezichten en complimenten. Daarnaast wilde iedereen op de foto met de banner! De dag was er één vol humor, energie, op de praktijk gericht en smaakt  wat mij betreft naar meer. Op naar een mooi terrasseizoen!

Discussieer mee over terras op Misset Horeca Connect

Reageer op dit artikel