blog

Op zoek naar de beste espressomachine voor Coffeelicious, part I

Café

Coffeelicious bestaat ruim twee jaar, en het is tijd voor een nieuwe espressomachine. Inmiddels heb ik veel espressomachines gezien en met wat minder espressomachines gewerkt. Maar hoe je het ook wendt of keert, ik heb pas twee jaar geleden voor het eerst een espressomachine bediend!

Op zoek naar de beste espressomachine voor Coffeelicious, part I

Mijn eerste espressomachine is een Sanremo Verona. Ik kocht het voor zijn schoonheid, recensies en mijn gunfactor aan de verkoper Maarten. Daarnaast is het een betaalbare machine en laten we eerlijk zijn: dat is niet onbelangrijk wanneer je net al je laatste spaargeld in je breakfast-/lunchroom hebt geïnvesteerd.  De Sanremo is sinds 27 november 2012 mijn beste vriendin. Ze heeft me tenslotte gebracht tot het winnen van de Koffie Top 100 van Nederland! Geweldig natuurlijk!

Een hele fijne espressomachine, dus waarom weg doen? Het begon met een geintje: ‘ik doe mezelf een nieuwe machine cadeau wanneer ik de Koffie Top 100 win…’ Ik dacht: ‘misschien red ik het tot de laatste drie’, maar ik had niet gerekend op de eerste plek! Aangezien ik tegenwoordig dagelijks mijn hopper drie tot vier keer per dag moet bijvullen met een kilo espressoboontjes ben ik wel toe aan een nieuwe espressomachine, al is het alleen voor de afwisseling. Daarnaast kan het financieel interessanter zijn om je espressomachine te verkopen op het moment dat deze nog in zeer goede staat en niet al te oud is.

Ik heb voor mezelf op een rijtje gezet wat voor mij van belang is voor een goede espressomachine. Dit is: constante kwaliteit, schoonheid (het oog wil ook wat), behendigheid, het innemen van weinig ruimte, afhankelijk van de grootte van de espressomachine een 2- of 3 groeps, het hebben van een dual-boiler en ‘hufter proef’ zijn. Er zijn heel veel merken espressomachines zoals Kees van der Westen, La Marzocco, Sanremo en Synesso. Uiteindelijk heb ik besloten om alvast een kijkje te gaan nemen bij Espresso Service West om de La Marzocco’s te gaan testen. Afhankelijk van mijn bevindingen en ervaringen shop ik nog even verder of kies ik meteen een espressomachine. Dit wordt vervolgd in mijn volgende blog.

Reageer op dit artikel