blog

Instituut

Café

Wat een winnaar dit jaar in de Koffie Top 100. De Blonde Pater is met recht een instituut. Al vijftien jaar synoniem voor goed koffie-ondernemerschap, dus het is mooi om te zien dat dit Nijmeegse bedrijf nu eindelijk bovenaan staat.

Afgelopen twee jaar waren de winnaars van de Koffie Top 100 bedrijven die pas kort open waren. Ondernemers die met tomeloze energie en niet gehinderd door historische bagage de markt bestormden. Dat je geen nieuwkomer hoeft te zijn om bovenaan te eindigen, bewijst de winnaar van dit jaar.
Als ik de juryrapporten van de Koffie Top 100 2015 doorblader, ervaar ik een gevoel van trots. Deze lijst is ooit opgezet om de kwaliteit van koffie in Nederlandse horeca te verbeteren, en de juryrapporten getuigen ervan dat dat aardig lukt. Natuurlijk bent u het die met uw team en soms met hulp van uw brander steeds weer beter wordt, maar ik troost me erin te denken dat wij, door uw koffie te komen proeven en beoordelen, daar ook aan hebben bijgedragen. Steeds minder van u serveert een lungo, chapeau. En steeds vaker staat dat glaasje water naast de espresso, fijn. ook de hygiëne rond de machine is sterk verbeterd.
Graag zou ik nog meer americano’s en filterkoffies als ‘gewone’ koffie zien, durf die gast maar op te voeden.met een excuus als ‘maar onze gasten willen graag die veel te hete en te bittere lungo’, komt u -althans in deze Koffie Top 100 – echt niet meer weg.

Reageer op dit artikel