blog

Bier voor KiKa: Geniet en Geef (niet met mate)

Café 10858

In zijn nieuwste blog schrijft Peter van der Arend over bierbrouwen voor het goede doel. Zelf is de bieroloog al jaren ambassadeur van Geniet & Geef. Daarnaast brouwt hij ook jaarlijks een bier voor KiKa. ‘Geniet & Geef, maar eerst: die vaatjes bestellen’

Bier voor KiKa: Geniet en Geef (niet met mate)

Toen mijn jongste dochter Mikkie in 2011 op de wereld kwam, heb ik een geboortebiertje gebrouwen. Aan dit bier wilde ik geen geld verdienen, maar ik wilde het ook weer niet gratis uitdelen. Toevalligerwijs was op hetzelfde moment bierimporteur Bier & Co bezig met het veilen van miniatuur vrachtautootjes (van brouwerijen) op Facebook. De opbrengst hiervan ging naar KiKa.

€315.000 met brouwen

De keuze voor KiKa was voor Bier & Co makkelijk gemaakt: de directeur van van de bierimporteur, Gaius Voûte, is de zoon van de kinderoncoloog prof.dr. Tom Voûte. Fundraisen kreeg hij zodoende met de paplepel ingegoten. Zo ontstonden er twee acties vanuit de bierwereld voor KiKa en uiteindelijk haalde wij, Bier & Co en mijn bedrijf Morebeer, zo’n €4000 op voor KiKa. Dit was het begin van iets heel moois, en van een jaarlijks terugkerende traditie. Op dit moment hebben wij samen al meer dan €315.000 opgehaald met het brouwen van lekker bier.

Lees ook: Hertog Jan haalt €121.000 op voor Geniet & Geef

Ikzelf ga al weer voor de zevende editie ‘Mikkie/Roos =’ voor Kika. Maar vanaf de start ben ik ook ambaKiKa Hertog Janssadeur van het Geniet & Geef bier. Kort samengevat: ieder jaar wordt een andere brouwerij gevraagd om tegen kostprijs een mooi bier te brouwen. We zijn toe aan de vijfde editie. Na Duvel Moortgat, Lindeboom, Koningshoeven en Hertog Jan is nu de beurt en eer aan mijn oud-werkgever Jopen. Jopen zal 78 hectoliter voor de horeca en 78 hectoliter voor de retail brouwen. De hectoliters staan gelijk aan het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. Dit is mijn laatste jaar als ambassadeur voor dit bier en ik kan mij geen beter afscheid wensen dan dat al het bier voor de horeca verkocht is vóór de zomer.

100% naar KiKa

Het bier zal donderdag 7 september om 18.00 uur gelanceerd worden in de Jopenkerk. Dus collega-ondernemers: steun dit project en stuur mij een mailtje.  Een vaatje kost rond de €200. Na aftrek van de kosten gaat dit voor de volle 100% naar KiKa. Je steunt dus een goed doel én je hebt een heerlijk, uniek bier op de tap. Dus Geniet & Geef, maar eerst: bestel die vaatjes Proost!