blog

Blog Wouter Verkerk: Brief aan bedrijfsleider

Café 22963

Wouter Verkerk is eigenaar van Verkerk Bartstra, bureau voor gastvrijheid. Iedere week schrijft hij een inspirerend blog voor Missethoreca.nl. Deze week een brief aan een bedrijfsleider.

Blog Wouter Verkerk: Brief aan bedrijfsleider

Beste Tim,

We hebben in de afgelopen maanden al vier keer met elkaar gesproken en steeds zeg je dat je snapt wat we bedoelen. Toch zien we dat je het tegenoverstelde doet dan wat je ons vertelt. We proberen het nu dus even op deze manier, met een brief. Geen boze brief en geen vervelende brief, wel een duidelijke. Zie het als een stimulans!

Je bent bij ons in dienst als bedrijfsleider/leidinggevende. Vroeger was dat een functie waarbij je meer dan 70 procent van je tijd op kantoor was, heel veel afspraken had met leveranciers en eigenlijk altijd tijd tekort kwam. Nu we slimme systemen in gebruik hebben genomen voor administratie en planning, strategische samenwerkingen hebben gekozen, voorraadbeheer is geautomatiseerd en voor marketing en training externe experts inhuren, zou je nog hooguit 10 procent van je tijd achter de schermen moeten zijn. Je bent dus 90 procent van je tijd daar, waar de grootste uitdagingen liggen: op de vloer!

Het kan natuurlijk toevallig zijn dat, als we zelf de zaak binnenlopen jij op dat moment even achter de schermen bent. En het kan ook best zo zijn dat, wanneer we de camerabeelden bekijken, jij gewoon net even buiten beeld staat.

Maar weet je Tim, we denken eerlijk gezegd dat er iets anders aan de hand is. Op de een of andere manier zég jij wel te snappen hoe belangrijk het is om op de vloer te zijn, mensen te coachen, te begeleiden, beter te maken, te motiveren en te inspireren maar dóe je het niet.

Daarom in deze brief nog maar eens kraakhelder: vanaf vandaag, maar eigenlijk al een maand of zeven, verwachten we jou vrijwel altijd op de werkvloer. Jouw enige prioriteit is het verbeteren, het aansturen en behouden van onze meest schaarse en waardevolle bouwsteen: ons personeel. Niets is belangrijker dan dat.

Misschien heb je het gevoel dat je nu minder aanzien hebt, nu je niet langer voor algemeen directeur kan spelen, maar echt waar beste Tim, je bent belangrijker dan ooit tevoren. Als het jou lukt om ons team beter te maken, ze met veel plezier te laten werken, meer te laten verkopen, goed voor ze zorgt, hen inspireert en voor lange tijd aan ons weet te verbinden, dan hebben we het aan jou te danken dat we er over vijf jaar nog zijn!

Wouter Verkerk is eigenaar van Verkerk Bartstra, bureau voor gastvrijheid. Voor meer inspirerende blogs en boeken van Wouter: wouterverkerk.nl

Reageer op dit artikel