blog

Cocktails van de barbecue

Café 7173

Misset Horeca Expert Tess Posthumus over eindelijk weer naar buiten kunnen. En dan natuurlijk niet alleen buiten eten van de barbecue. Maar ook buiten drinken…van de barbecue.

Cocktails van de barbecue

Het is zomer, de zon laat zich zien en we kunnen weer heerlijk buiten eten. En wat ik natuurlijk nog veel fijner vind, we mogen weer buiten drinken! In december ben ik verhuisd en sinds tien jaar heb ik in Amsterdam eindelijk een eigen ‘buiten’. Zodra de regen verdween en de eerste lichte zonnestralen zich lieten zien heb ik dan ook meteen een barbecue gekocht. Na een week online onderzoek heb ik naar mijn idee een bbq-pareltje gevonden en sindsdien ben ik alleen nog maar aan het experimenteren met alles wat ik buiten kan bereiden. En dat zijn zeker ook een heleboel drankjes.

Grill fruit op de barbecue

Fruit van de barbecue is natuurlijk leuk voor bij een dessert, maar je kunt er ook geweldige cocktails mee maken. Grill bijvoorbeeld gehalveerde citroenen voordat je het sap eruit perst. De smaak wordt daardoor veel zachter en de cocktail krijgt er een lekkere lichte rooktint van. En van gebarbecued fruit kan je mooie garneringen maken. Leg bijvoorbeeld wat plakjes peer, mango en perzik op de grill en versier er de glazen mee. Een derde manier voor barbecue-cocktails is het fruit na het grillen te juicen in een sapcentrifuge of slowjuicer en dit smoky sap te gebruiken om lekkere drankjes mee te maken.

Añana-zout met rum

Op de Perfect Serve heb ik een nieuwe favoriet ontdekt, Union 55. Een spiced rum van Ruben Madero, die op smaak wordt gebracht met wat Añana-zout. Dit zout zorgt voor een mooie balans en haalt de smaken van de rum, de vijf kruiden en specerijen omhoog. Naast het zout is Union 55 spiced met amandelen uit Californië, kardemom uit Guatemala, kruidnagel en vanille uit Madagaskar en Peruaanse geroosterde cacaobonen.

Spiced rum en Big Green Egg

En waarom begin ik nou over deze rum als ik het over cocktails van de barbecue heb? Omdat dit supergoed samen gaat! Ananas en zout zijn namelijk een perfecte combinatie. Zeker als die ananas vers van de barbecue komt. Het klinkt misschien gek maar een beetje zout bovenop een plakje ananas zorgt er voor dat hij nog zoeter smaakt. En wanneer je wat stukjes gegrilde ananas (of het sap hiervan) met suikersiroop, limoensap en soda water bij deze spiced rum doet krijg je een heerlijke Grilled Pineapple Fizz.
Het perfect drankje om op het terras te serveren of wanneer je gasten zich tegoed doen aan alles wat van de Big Green Egg komt.

Reageer op dit artikel