blog

Blog Tess Posthumus: Investeer in Bartools

Café 814

Om lekkere cocktails te maken, hoef je eigenlijk niet veel spullen in huis te hebben. Een espressokopje of shot glaasje werkt prima als alternatieve jigger, vindt Tess Posthumus. ‘Maar, mocht je nou vaker cocktails willen maken, dan is het wel zo fijn om op een gegeven moment in de echte spullen te investeren.

Blog Tess Posthumus: Investeer in Bartools

R uim vier jaar geleden nam mijn carrière als bartender opeens een vlucht. Ik werkte al een flinke tijd bij Door 74, de internationaal gerenommeerde cocktailbar in Amsterdam. Zowel bar als bartenders sleepten regelmatig de ene na de andere prijs in de wacht. Toen ik daar als twintigjarig broekie begon, werd dan ook verwacht dat ik mee zou gaan doen met deze competities. Na een – soort van – lucky eerste prijs in de eerste competitie waaraan ik deelnam, volgde een aantal wedstrijden waar ik niet in de prijzen viel.

Ik heb in deze ‘onsuccesvolle’ competities echter ontzettend veel geleerd en na een tijdje begon ik weer wedstrijden te winnen. Zo ook de wedstrijd die alles voor mij internationaal in beweging heeft gezet, de Disaronno Mixing Star Global Finals. Slechts twee andere bartenders waren mij voorgegaan bij het winnen van een internationale titel; Timo Janse en Robert Schinkel. Doordat ik opeens aandacht vanuit het wereldwijde cocktailwereldje kreeg, ging de bal plots heel hard rollen. De leukste klussen werden mij aangeboden. Zo kwam er op mijn pad ook een aanbieding van Bar Professional, dat mij in 2013 benaderde voor een samenwerking met bartools.

‘Door de aandacht die ik kreeg van het internationale cocktailwereldje, ging de bal snel rollen’

Nu, vier jaar later, hebben we onze samenwerking naar een hoger niveau getild. Deze zomer is onze eerste eigen premium-lijn met bartools uitgekomen. The Collection by Tess Posthumus-barlijn bestaat uit een black plated cocktailshaker, een kristallen mixing glas voor stirred cocktails, een barspoon, jigger, muddler, Hawthorne strainer en Julep strainer. Apetrots ben ik op onze mooie samenwerking.

‘Een jampot doet zeker niet onder voor een cocktailshaker’

Om lekkere cocktails te maken, hoef je eigenlijk niet veel spullen in huis te hebben. Een espressokopje of shot glaasje werkt prima als alternatieve jigger. En een jampot doet zeker niet onder voor een cocktailshaker. Maar, mocht je nou vaker cocktails willen maken, Tess Posthumusdan is het wel zo fijn om op een gegeven moment in de echte spullen te investeren. Daar worden de cocktails toch echt lekkerder van, maakt het allemaal handiger en vele malen leuker.
En wie weet, win je er op een dag wel je eerste cocktailcompetitie mee! 

Reageer op dit artikel