blog

Beste bierreclame van de wereld

Café 1525

Brouwerij Leidsch Bier heeft een bokbier gebrouwen met klompen als ingrediënt. Volgens de brouwer, ene Fukking, dankt het bier zijn smaak aan de houtsnippers van Klompenmakerijg Vreeswijk in Hazerswoude-Dorp. Die gooit Fukking in het bier en dat geeft de klompenbok zo’n fijne smaak.

Beste bierreclame van de wereld

Kom er maar eens op.

Een beetje bier heeft tegenwoordig een verhaal. Weten ze ook bij brouwer BrewDog. Die lanceerde vorige week een heus protestbier. Het biertje wil ‘wereldleiders eraan herinneren dat klimaatverandering de hoogste prioriteit verdient’. Ik ken brouwers met minder ambite.

Volgens het persbericht is het brouwwater afkomstig van smeltende poolkappen en zitten er bedreigde besjes in voor de smaak. Zo bedreigd zijn die besjes kennelijk ook weer niet.

Het biertje wordt getapt uit een replica van een ijsbeer, ‘om de boodschap zo indringend mogelijk over te brengen.’ Ook is een doos van het spul naar het Witte Huis gestuurd, ‘in een poging de aandacht van president Trump te trekken.’ Het pr-bureau van BrewDog maakt er duidelijk werk van.

Dat kun je niet zeggen van de monniken van de Sixtus Abdij in Westvleteren, volgens kenners de beste brouwers van de wereld. Afgaande op de website, verkopen die liever niets van hun goddelijke brouwsel. Dat is alleen te koop na ‘telefonische reservatie’: ‘Geliever er rekening mee te houden dat u bij het reserveren dikwijls de bezettoon kan krijgen. U bent niet de enige die op dat moment belt.’ Goeie pr!

Ook goed om te weten: ‘Het duurt minstens 60 dagen vooraleer eenzelfde oproepnummer een volgende verbinding kan maken voor een reservatie. P.S. Vaste of mobiele toestellen maken evenveel kans.’ Tof.

Ik besluit om te bellen.

Piep. ‘Goedendag, Bonjour, Hello. U bent verbonden met de bierveroop van de Sint-Sixtusabdij. Voor informatie gelieve onze website te raadplegen: www.sintsixtus.be.’ Daarna blijft het stil op de lijn. Geen monnik, geen wachttoon, geen psalm. Slechts eeuwigdurende stilte. Ik vraag me af welk geniaal pr-bureau hierachter zit.

Reageer op dit artikel