blog

‘Massaal aanmelden voor de Café Top 100’

Café 577

Dit jaar zijn wij als Horecabrains partner geworden van de Café Top 100 en de Terras Top 100. In die hoedanigheid ben ik gevraagd om toe te treden tot de Hoofdjury van die eerstgenoemde lijst. Een mooie kans om ook van dichtbij mee te maken of Horecabrains zich 100 procent kan vinden in deze verkiezingen.

‘Massaal aanmelden voor de Café Top 100’

Het hoofdjurylidmaatschap van de Café Top 100 betekent naast het samenstellen van richtlijnen voor de vakjury en de mystery guests ook een dagje op pad langs de top-5 van de lijst om die uiteindelijk in de juiste volgorde te plaatsen. De vraag die ik mijzelf vooraf als eerste stelde was; wat is nou het beste café van Nederland? Is dat het café dat de beste commerciële cijfers weet te behalen, dat de meeste authenticiteit en sfeer uitstraalt of is dat de uitbater die zich het meest sociaal opstelt naar zijn omgeving?

Topcafés uit de Café Top 100

We hadden op onze trip door Nederland meteen een mooie discussie en leuker nog; de genomineerde cafés blonken allemaal uit in hun eigen categorie. De Koning: een topzaak die van
’s morgens vroeg tot ’s avonds laat optimaal wordt geëxploiteerd. De Bonte Koe: met zonder twijfel de lekkerste appeltaart van Nederland, blinkt uit in passie en liefde voor zaak en gasten.

Lees ook: De Koning, overdonderend succesverhaal

Huppel the Pub: worst aan het plafond, whisky’s in alle soorten en maten en moderne gastvrijheid, heel verfrissend. Momfer de Mol: weet midden in een overdrachttraject toch kwaliteit en gastvrijheid ten top te bieden. De Gekroonde Suikerbiet: een combinatie van alle voorgenoemde bedrijven; Robert Roggeband en zijn team zijn niet alleen een toonbeeld van gastvrijheid maar ook gaan zij met de trends mee door de vele verbouwingen de afgelopen jaren.

Lees ook: Huppel the Pub, typisch bruincafé anno nu

Inschrijven voor de Café Top 100

De kers op de taart voor mij was de uitreiking van de Café Top 100 in Hilversum. Wat een feest en wat geweldig om te zien hoe trots en blij iedereen was. Deze lijst kent eigenlijk alleen maar winnaars.
Wij kregen vanuit de achterban ook behoorlijk wat feedback over hoe de Top 100’s misschien nóg beter zouden kunnen. Ik beloof u daarmee aan de slag te gaan in 2018.

Lees alles over de Café Top 100

Ook waren er ondernemers die aangaven het belachelijk te vinden dat er deelnamekosten zitten aan de Top 100. Hier kan ik kort over zijn. Een mystery guest-rapport, bezoek van een vakjury (en als het meezit hoofdjury) en een feestelijke afsluiting met alles erop en eraan voor nog geen €200 is een koopje. Ik hoop dat u zich massaal aanmeldt voor de editie van volgend jaar.

Reageer op dit artikel