blog

Martijn Veen: twee weten meer dan één

Café 1169

Als de bubbels, oliebollen en vuurwerkdampen weer zijn opgetrokken dan staat traditioneel de Horecava op het programma. ‘Vroeger’ ging ik hier altijd met een groep medewerkers heen als bezoeker. Om eerlijk te zijn had ik aan het einde van de dag altijd het gevoel in Artis terecht te zijn gekomen in plaats van op een horecavakbeurs (wel vreselijk gelachen hoor).

Martijn Veen: twee weten meer dan één

Tijden veranderen en de Horecava is geëvolueerd tot een inspiratie en ontmoetingsplatform waar je ‘U’ tegen zegt. Horecabrains mag met een stand hier deel van uit maken. In die hoedanigheid zien we veel bezoekers voorbij komen. Van alle soorten wat: de ‘vertel mij niks, want ik weet alles al bezoeker’,  die met hoge snelheid en met een aantal bewonderaars in het kielzog voorbij stormt. Dan is er de ‘tassenslenteraar’, die van iedere stand een graantje probeert mee te pikken om het huisraad aan te vullen. Uiteraard heb je ook nog ‘de studenten’, die hun schooldag op de beurs doorbrengen, en tot slot -en gelukkig voor ons- de leuke horecaondernemers die op zoek zijn naar nieuwe dingen en dagje uit zijn.

Wij staan ieder jaar met een ander thema om de bezoekers naar onze stand te lokken voor een goed gesprek. Dit jaar hadden we gekozen voor; Horecabrains ontzorgt u. Is dat nodig dan? Dat is zeker nodig, want het aantal burn outs in de horeca neemt jaarlijks enorm toe. Een horecaondernemer is net als de borden kunstenaar die zijn borden in de lucht moet houden. Bij het laatste bord is de eerste vaak alweer gevallen. Je kunt onmogelijk alles zelf het beste doen, hoewel veel mensen dit wel denken.

Lees ook: Aanmelding Caféweek geopend

Ons recept is simpel. Een hele lange tafel met daaraan 300 ondernemers die elkaar vertellen over hun successen maar ook over hun missers. Delen is vermenigvuldigen. Ik heb menig rekensommetje gemaakt aan onze stand en kom door deze gezamenlijke know-how op niet alleen op besparingen uit van duizenden euro’s per jaar, maar ook een doorlopende bron van inspiratie en motivatie. Standaard horen wij; ‘Ik heb echt de beste deals hoor’, maar na een quick scan kwam mijn gemiddelde besparing tussen de 5000 en 7500 euro uit.

Ik schrijf dit niet om u aan te sporen lid te worden van onze ‘familie’, maar om u op het hart te drukken om actief te gaan samenwerken. In het begin kost het u misschien wat tijd en inspanning, maar uiteindelijk levert het u niet alleen geld- maar ook tijdbesparing en plezier op. Twee weten er meer dan één.

 

 

Reageer op dit artikel