fotoreportage

Gastvrijheidsbeeld voor winnend Café Hoppe

Café

De nummer 1 van de Misset Horeca Café Top 100, Café Hoppe in Amsterdam, heeft het Gastvrijheidsbeeld binnen. De prijs is vrijdag 30 november ‘s avonds uitgereikt. Hoppe-eigenaren Jan Wieger van der Linden en Pepijn Zonneveld hadden een feest aan het heugelijke feit gewijd.

Gastvrijheidsbeeld voor winnend Café Hoppe

Het was vrijdagavond een drukte van jewelste aan het Spui, waar een dj op een steiger tegen de gevel van Hoppe stond te draaien. Tal van vaste gasten, familie en vrienden en bekenden waren door Hoppe uitgenodigd. Om te vieren dat het Amsterdamse café de eerste plaats had behaald in de Misset Horeca Café Top 100. Passanten sloten aan bij de gezelligheid.

Hoppe-eigenaren Jan Wieger van der Linden en Pepijn Zonneveld kregen het Gastvrijheidsbeeld, horend bij de eerste plaats in de Café Top 100, uitgereikt. Dat gebeurde door Misset Horeca-hoofdredacteur Martine Zuil en lid van de kernjury van de Café Top 100, Ton Lenting.

Willem Alexander

Zonneveld en Van der Linden wijdden er geen speech aan. Wel werd later een felicitatiedoek van Amstel  op de steiger ontrold. De twee gingen in het drukke café echter al snel over tot de orde van de dag; de gasten vermaken en bier tappen. Zelfs Van der Linden, die het operationele deel overlaat aan Zonneveld, begaf zich achter de bar om onder meer glazen te spoelen.

Hoppe had na het behalen van de eerste plaats hoog bezoek gehad, zo zei Zonneveld. De raad van bestuur van Heineken was langs geweest om een biertje te drinken en ook kroonprins Willem Alexander wilde persoonlijk zijn felicitaties overbrengen. ‘Al komt hij wel vaker hier’, verklapte Zonneveld.

Reageer op dit artikel