fotoreportage

De Vooruitgang, Eindhoven

Café

De Vooruitgang in Eindhoven is weer open – en mooier dan ooit. Het herbouwde stadcafé brandde op 27 april 2013 tot de grond toe af. Van kelder tot dak kreeg de zaak een nieuwe inrichting en indeling. Het nieuwe interieur ademt de sfeer van New York.

De Vooruitgang, Eindhoven

Zo hangen er typische New Yorkse brandtrappen aan de muur achter de bar. Deze imponerende wand is verder bekleed met oude apothekerskasten, archiefkasten en koelingen. Ook de bijzondere plantenwand met meer dan 2000 planten is indrukwekkend. Verder valt op dat bijna de hele verdiepingsvloer is gesloopt. Dit geeft de nieuwe zaak een ruimtelijk gevoel. Naast de urban feel van De Vooruitgang wilde de designer ook de Brabantse gezelligheid terug laten komen: met retrostoelen en fauteuils op de eerste verdieping, de groen geblokte tegels aan de keukenmuur en door een muur te bedekken met Perzische tapijten. Met de innovatieve veranderingen doet De Vooruitgang zijn naam eer aan. Alleen de herstelde gevel van het monumentale pand is nog gebleven zoals het was voor de brand.

Locatie: Markt 11, Eindhoven
Type: stadscafé
Open: 8 januari 2015
Exploitant: De Vooruitgang is onderdeel van Debuut. In totaal exploiteert Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling 27 horecabedrijven
Bijzonderheden: interieur is gebaseerd op grootstedelijke invloeden van New York, gecombineerd met Brabantse huiselijkheid. Plantenwand, open huiselijke keuken, enorme stalen trap achter de lange bar, Perzische tapijtenwand
Site: De Vooruitgang
Design: Fred Bus projectmanager van Debuut en Mariëlle van Tol, www.debuutbv.nl

Reageer op dit artikel