fotoreportage

Binnenkijken bij Gym & Gin. ‘Anders zijn dan de rest’

Café 1676

Gym & Gin in Rotterdam is de nieuwe zaak van horecastel Frank Huson en Maaike Groenewegen. De voormalige eigenaren van het met Bib Gourmand gekroonde restaurant Huson in Rotterdam zijn actief in het bedenken van details, zoals het weggeven van muntjes waarmee je een gratis cocktail kunt winnen en een variant op de high tea, de High Gin. ‘We willen anders zijn dan de rest.’

Binnenkijken bij Gym & Gin. ‘Anders zijn dan de rest’

Bij Gym & Gin draait alles om balans. De naam is een knipoog naar de sportschool pal naast de zaak. ‘Gym & Gin staat ook voor de balans tussen gezond en ongezond. Slowjuice of gin, bitterbal of salade: alles moet kunnen, mits het lekker en van hoge kwaliteit is’, zegt Maaike Groenewegen. Zij is verantwoordelijk voor het interieur en de sfeer in de zaak.

Bottle green

‘Frank en ik bedachten zelf het concept en richtten de zaak in aan de hand van onze drie pijlers: functioneel, mooi en anders dan anders.’ ‘Bottle green’ is de favoriete kleur van het echtpaar. Deze kleur schittert dan ook prominent bij de bar. Groenewegen houdt van contrasten: warm en koud. Een koude tegel met een warme kleur. ‘De tegels in combinatie met zwart staal, hout zoals het blad van de bar van boomstam, cognacleren banken, lichtgroene stoelen, planten, koude beton en tapijten maken het een gezellig en intiem geheel.

Kaarsenrondes

‘Overal staan brandende kaarsjes in de zaak. We hebben speciale kaarsenrondes: de kaarsjes moeten de hele dag branden. Sinds kort hebben we eigen servetten en suikerzakjes met ons logo en de tekst ‘We like you a latta’. Dit heeft niemand, en zo maak je het echt eigen en creëren we een ziel in de zaak’, aldus Groenewegen.

Reageer op dit artikel