fotoreportage

Foto’s: Kanarie Club in Amsterdam

Café 1122

De grondleggers van De Foodhallen in Amsterdam, het viertal Tsibo Lin, Chong Chu, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad, openden een nieuw concept: de Kanarie Club. De historie van het pand als tramremise en kraakpand is terug te zien in het interieur, zoals de zitkuil in de vorm van een zwembad op de vide.

Foto’s: Kanarie Club in Amsterdam

‘De krakers maakten een indoorzwembad door een deel van het pand onder te laten lopen met regenwater. Het zwembad is een knipoog naar de 10 jaar durende kraaktijd.’
De Kanarie Club is gelegen in Oud-West en grenst aan De Foodhallen, met een eigen ingang en een doorgang naar De Foodhallen. ‘De sfeer is toegankelijk, informeel en warm. De oude tramremise met zijn betonnen vloer en rails gaf het pand een wat harde en koude uitstraling. Designstudio Modijefsky compenseerde dit met hout, leer, planten, zachte materialen en warme kleuren’, zegt mede-eigenaar Rakish Gangapersad. Houten vlonders op het koude beton zorgen voor hoogteverschillen.

Zwembad

‘In de Kanarie Club is geen vogelkooitje te bekennen. De naam bekt gewoon lekker’, vertelt Gangapersad. Het interieur verwijst naar de historie van het pand. ‘Krakers maakten een indoorzwembad door een deel van het pand onder te laten lopen met regenwater. Het zwembad is een knipoog naar de 10 jaar durende kraaktijd.’
De centrale bar met een stalen boogconstructie toont de oorspronkelijke tramfunctie. Het kleurgebruik is een knipoog naar de verschillende vroegere werkplaatsen in het gebouw. De groene werktafel – de stamtafel – verwijst naar de verfwerkplaats. De bruine kleuren duiden de plaats waar het hout bewerkt werd, de gele kleuren vertellen iets over de elektra-afdeling en de koperachtige kleuren benadrukken de staalbewerking van toen.

Reageer op dit artikel