fotoreportage

Horecainterieur: Moeke Delft

Café 1408

Na een krappe maand verbouwen, opent Grand Café Moeke Delft op donderdag 2 februari haar deuren aan de Beestenmarkt 16 in Delft. De zaak vestigt zich in het voormalige Café Diner Vlaanderen dat de afgelopen weken compleet is verbouwd.

Horecainterieur: Moeke Delft

Na Rhenen en Breda is Delft de derde plaats waar Moeke haar deuren opent. Café Diner Vlaanderen was jarenlang een begrip in de pittoreske stad Delft. Maar na jarenlange trouwe dienst, was het tijd voor vernieuwing en heeft het bekende restaurant een flinke verbouwing ondergaan. En dat niet alleen. De zaak gaat ook verder onder een andere naam: Moeke Delft. ‘Moeke verwijst naar het Brabantse woord voor moeder. Bij je moeder voel je je thuis en zo’n plek willen wij ook hier in Delft creëren.’ Eigenaar Laurens Meyer: ‘We zijn van mening dat de identiteit en het imago van Vlaanderen niet helemaal meer overeenkwamen. Ook de behoefte van de consument met betrekking tot buiten de deur eten is veranderd. We willen graag helemaal opnieuw beginnen met een nieuwe naam en een nieuwe zaak zodat we onszelf opnieuw op de markt kunnen zetten.’

Flammkuchen & Moeke’s Blond bier

Stond Vlaanderen vooral bekend als restaurant, bij Moeke Delft kan de gast ook terecht voor een lunch en borrelhap. ‘Moeke is een huiskamer waar je lekker neerploft voor een bak koffie, lunch of ’s avonds aanschuift voor het eten.’ Moeke Delft heeft 60 varianten op de kaart staan en is momenteel druk bezig met het brouwen van haar eigen Moeke’s Blond bier.’ Verder staat Moeke ook bekend om haar verschillende soorten Flammkuchen. Moeke heeft voor ieder wat wils op de kaart staan. Van Moeke’s tomatensoep tot huisgemaakte kaaskroketten, gegrilde hen, biefstuk of Moeke burger.

Huiskamer met terras

Naast een warme uitstraling heeft Moeke Delft ook een industrieel en eigentijds karakter. Het is een plek waar alles kan en mag en waar gezelligheid altijd voorop staat. Het Grand Café biedt binnen plek voor 130 gasten. In de zomer kan er tot in de late uurtjes buiten op het terras worden genoten van de kwalitatief goede, maar betaalbare kaart. Het buitenterras biedt een ongeveer evenzoveel plekken als binnen.

Reageer op dit artikel