fotoreportage

Horecainterieur: Blommers Bar in Nijmegen

Café 1214

Toen in 2015 het plan voor een nieuwe wijk vlakbij de branderij bekend werd, besloten de broers Blommers dat dit een ideale locatie was voor een eigen proeflokaal. Met niet alleen verschillende variëteiten koffie maar ook met natuurlijke wijnen. Broer Robert runt de branderij en Berend neemt de bar voor zijn rekening.

Horecainterieur: Blommers Bar in Nijmegen

Het gaat natuurlijk om de koffie. Maar in onze eigen koffiebar Blommers Bar krijgen wij nu zelf dezelfde ervaring als onze klanten van de koffiebranderij. Zo begrijp je de klanten beter dan vanuit een laboratoriumsituatie, waar je alle aspecten van de koffie altijd helemaal kunt controleren’, legt Berend Blommers uit.

Wijn past bij koffie

De koffiebar fungeert als proef- en ontvangstruimte voor de branderij. Berend licht toe: ‘We willen meer doen dan koffie en dan is wijn een logische keuze. Wijn past mooi bij koffie. Dat laatste is ons beroep, de wijn onze hobby. Het Nordic Roasters Forum, een belangrijke koffiebeurs in Kopenhagen, wordt altijd besloten met een natuurwijnproeverij. Daar komt het idee vandaan.’

Hapjes en broodjes in Blommers Bar

De bar serveert ook borrelhapjes en broodjes. ‘Kwaliteit is belangrijk. Het brood komt van streekbakker Jorrit en samen met slagerij-restaurant The Black Fox hebben we een mortadella ontwikkeld’, besluit hij.

Cijfers Blommers Bar

Kaaisjouwerskade 206, Nijmegen

5
koffies, minimaal 3 soorten espresso en 2 soorten filterkoffie

5
maanden aanloop tot opening, waarvan 2 maanden verbouwing

70.000
euro investering, niet via de bank maar via een privé-investeerder

5
fte’s, waarvan 3 FTE’s worden gedeeld met de branderij

Meer nieuws uit Nijmegen

Foto's

Reageer op dit artikel