fotoreportage

Horecainterieur: Grand Café Figi

Café 1096

Na een intensieve voorbereiding en 7 weken keihard werken is het nieuwe Grand Café Figi spectaculair geopend. Diederik Ruijs, facilitair manager, heeft abseilend van het gebouw symbolisch de sleutel overhandigt aan directeur Victoria Ruijs, wethouder cultuur Marcel Fluitman en wethouder economie Sander Jansen.

Horecainterieur: Grand Café Figi

Het is linnen is nu echt van tafel. Figi heeft aan Het Rond in Zeist een bruisend Grand Café toegevoegd met deze verbouwing. Er is nu alle ruimte om een krantje te lezen, een taartje te eten, een zakelijk gesprek te houden, een hapje te eten of na de voorstelling een speciaalbiertje te drinken aan de bar. Ruijs: ‘Het nieuwe Grand Café Figi is de meest theatrale huiskamer van Zeist’. Onze chef Richard Kloek staat ook klaar om te schitteren met zijn nieuwe kaart en zijn nieuwe concept waarbij werken met verse producten en beleving centraal staat.  Kloek: ‘Terug naar de basis met alles zelf bereiden, van vlees tot sauzen, smaak staat voorop.’

Historie, groen en theater komen samen

Samen met de Rotterdamse interieurarchitect Gerben van der Molen van Stars Design is het interieurconcept ontwikkeld waarin de historie, het groen en het theater samenkomen. De vertrouwde en tijdloze Parijse Ravagestijlelementen van Figi zijn ook vernieuwd teruggekomen. Het bekende Zeister hotel en theater werkt zoveel mogelijk met lokale producten en diensten, vele Zeister bedrijven werken mee aan de vernieuwing. Ruijs: ‘We hebben onze eigen aannemers gevraagd dit mooie project op te pakken.’

100 jaar familiebedrijf Figi

Woensdag 2 november was het precies een eeuw geleden dat de N.V. Figi werd opgericht door de Ruijzen. Figi is nu honderd jaar een familiebedrijf. Bijzonder om stil te staan bij dit moment in de week dat het nieuwe Grand Café  haar deuren opent. Met de derde generatie aan het roer is het bedrijf druk bezig met het inzetten van de vernieuwing, maar daarbij wordt de rijke historie zeker niet vergeten.

Kijk hieronder voor de foto’s

Foto's

Reageer op dit artikel