fotoreportage

Gerechten en horecainterieur Alex + Pinard Amsterdam

Café 1282

In Amsterdam is een nieuw wijncafé geopend: Alex + Pinard. Het horecabedrijf aan de Dapperstraat 10 is sinds 24 november geopend. Gasten kunnen er zeven dagen per week terecht voor lunch en diner.

Gerechten en horecainterieur Alex + Pinard Amsterdam

Vanaf vandaag heeft wijncafé Alex + Pinard Amsterdam haar deuren geopend aan de Dapperstraat 10. Het idee voor het wijncafé is ontstaan nadat

Alex + Pinard Amsterdam is een initiatief van chef Nathaniel Zuijderwijk en sommelier Sanne Burggraaf. Zij waren zelf op zoek naar een plek om ontspannen een goed glas wijn te drinken met daarbij kwalitatief, lekker eten. Maar deze vonden ze naar eigen zeggen nergens in Amsterdam-Oost.

Bij Alex + Pinard (Frans voor een glas tafelwijn) willen ze goede wijn toegankelijk maken voor iedereen. Dat betekent dat de kwaliteit van de wijn hoog is maar toch betaalbaar. Zo zijn alle (veelal biologische) wijnen die bij Alex + Pinard geserveerd worden afkomstig van kleine wijnproducenten die veel aandacht besteden aan de kwaliteit.

De wijn bestaat zo veel mogelijk uit puur druivensap zonder te veel toegevoegde conserveermiddelen als bijvoorbeeld suiker. Uiteraard speelt ook de smaak van de wijn een grote rol in de zoektocht naar de beste wijnen. Hierdoor staat de wijnkaart van Alex + Pinard vol met levendige en verrassende wijnen afkomstig uit diverse wijngebieden.

>>>> Meer foto reportages bekijken! 

Menukaart

Niet alleen de wijn, maar ook de menukaart is gebaseerd op pure producten. Zo is er bij Alex + Pinard een keuze uit onder andere Spaanse hammen, Franse kazen, Italiaanse worsten maar bijvoorbeeld ook Coq Au Riesling (in Riesling gestoofde kip) en steak tartare. De ambachtelijke gerechten worden bereid met de beste ingrediënten en bevatten invloeden uit Italië, Spanje en Frankrijk.

Alex + Pinard kiest voor eerlijke en lokale producten die zo min mogelijk zijn bewerkt, wat zorgt voor ogenschijnlijk simpele gerechten bomvol smaak.

Interieur Alex + Pinard Amsterdam

Het interieur van Alex + Pinard  Amsterdam straalt een ongedwongen sfeer uit en voelt open en fris aan door de hoge, witte plafonds en vele ramen. De platanen op het grote terras buiten, dat aan de Dappermarkt gelegen is, dragen bij aan het typische mediterrane vakantiegevoel en nodigt uit om tot in de late uurtjes te blijven zitten.

Alex + Pinard is zeven dagen per week open voor lunch en diner. Van 12:00 tot 23:00 uur met uitzondering van het weekend, dan blijft Alex + Pinard tot later geopend.

>>>> Meer foto reportages bekijken! 

Reageer op dit artikel