fotoreportage

Binnenkijken bij de glazen iglo’s op het terras

Café 3529

Instagrammable pop-up koepels sieren het terras van Coppa Club in Londen. De verwarmde iglo’s met dekens, kussens, vloerkleden, warm meubilair en muziek hebben een enorme aantrekkingskracht op het terras. Sinds deze eyecatchers in oktober online gereserveerd konden worden, waren ze binnen 4 uur al tot maart 2018 volgeboekt.

Binnenkijken bij de glazen iglo’s op het terras

In totaal staan er acht iglo’s op het terras van Coppa Club. In iedere transparante bol is plek voor acht personen. De gewilde koepels zijn al te reserveren voor een ontbijt vroeg in de ochtend tot laat in de avond voor een borrel. ‘Je betaalt niet voor de iglo, alleen voor wat je eet en drinkt’, zegt Lucy Watson, brandmanager van Coppa. Bovendien hebben de gasten een mooi uitzicht op de Thames.

Schapenvacht en soulmuziek in de iglo’s

De iglo’s zijn volledig ingericht met ofwel ronde tafels waaraan acht personen kunnen tafelen of kleinere tafels in een loungeachtige stijl waar gasten een kopje koffie of cocktail drinken terwijl er op de achtergrond funky jazz en soulmuziek klinkt. Alle bollen zijn knus ingericht met planten, vloerkleden, koeienvachten, schapenvachten, luidsprekers, verlichting en warm meubilair.

Iglo's op terras Coppa Club LondenRood licht voor bestelling

Wanneer gasten willen bestelling, hoeven ze geen moeite te doen om de aandacht van het bedienend personeel te krijgen. Watson: ‘Met een druk op de serviceknop gaat bovenop de iglo een rood lampje branden. Het personeel weet op deze manier dat gasten service willen: simpel en efficiënt.’

Iglo’s favoriet op Instagram

De koepels zijn ontworpen door Coppa’s designer Theresa Obermoser. Vorige winter had de zaak ook al iglo’s op het terras: een plastic variant. ‘De door Instagram beroemd geworden iglo’s maken dit jaar echter een nog betere comeback. We hebben ze opnieuw ontworpen met houten kozijnen en plexiglas’, vertelt Watson. Bovendien heeft elke iglo een schuifdeur die makkelijk open en dicht gaat. Dit is handig voor het bedienend personeel.

‘Imitatie is de meest pure vorm van vleijerij’

Kopie van de ilgo’s

Watson: ‘Inmiddels zijn de gezellige winteriglo’s overal gekopieerd in de wereld, zoals in Brighton, langs de rivier bij South Bank, in Sydney en New York. Imitatie is de meest pure vorm van vleierij.’ In Nederland zijn deze iglo’s nog niet gespot. Wellicht een mooie terrastrekker voor volgend jaar op een dakterras of een terras langs een rivier of de Amsterdamse grachten?

Coppa Club

Coppa Club is een plek om te eten, drinken en vergaderen. Een grote koperen bar staat centraal in de zaak. Het restaurant heeft 250 zitplaatsen, inclusief een verhoogd loungegedeelte om te werken en te ontspannen en een cafégedeelte met openhaard. De visgraatvloer in Coppa is van marmer. Het grote terras ligt op het zuiden waardoor de gasten de hele dag genieten van de zon. Alle zitplaatsen, binnen én buiten Coppa, zijn zo ontworpen dat je een goed uitzicht hebt over de rivier. De menukaart heeft een ruime keus aan ontbijt- en brunchgerechten. De ‘all day kaart’ bestaat uit snacks, kleine sharing-gerechten, gegrilde hoofdgerechten, pizza’s, pasta’s en gezonde salades. Coppa is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat geopend, zeven dagen per week.

Beeld: Allan Stone

Meer nieuws uit Londen: artikel over de nummer 1 van de World’s 50 Best Bars, de American Bar in Londen 

Leestip: Het ideale horecaterras, van inrichting tot personeel

Reageer op dit artikel