fotoreportage

Foto’s Bar Café Louis-Davids in Amsterdam

Café 3045

Bar Café Louis-Davids heeft officieel haar deuren geopend. De zaak ligt in de Rivierenbuurt op de hoek Rijnstraat/President Kennedylaan. Een Amsterdams café met bijbehorende gezelligheid, maar zonder de ‘bruine’ look.

Foto’s Bar Café Louis-Davids in Amsterdam

De eigenaren, twee broers, Louis en David Jurgens, hebben het  horecainterieur bewust een frisse uitstraling gegeven. Verder geen poespas, een variërend programma en simpele maar goede (borrel)kaart tegen on-Amsterdamse prijzen.

Louis & David

‘Wanneer je als broers de namen Louis en David hebt gekregen en je begint samen een café, dan kun je niet anders dan het te vernoemen naar de bekende kleinkunstenaar uit de jaren ‘20/‘30 Louis Davids,’ verklaren de ondernemer de naam voor hun zaak.

Terras op het zuiden

Ze zaak heeft een terrras op het zuiden dat plek biedt aan 40 gasten. Door de hoekligging en het ontbreken van omliggende bebouwing, heeft het terras van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds zon.

‘Zoals Louis Davids voor het ‘gewone volk’ stond, staan wij dat ook, want Bar Café Louis-Davids is een café voor iedereen. Na twee weken proefdraaien zijn we nu officieel open en we krijgen positieve reacties van de buurtbewoners. Met Louis-Davids hopen we een belangrijke buurtfunctie te vervullen in de prachtige Rivierenbuurt’, vertelt Louis Jurgens.

Authentiek Amsterdams

Bij Louis-Davids heerst een ongedwongen, gezellige en laagdrempelige sfeer. Geen ingewikkelde concepten, maar ‘gewoon’ een stadscafé waar van vroeg tot laat koffie, thee, drank en een aantal goede happen worden geserveerd. Gasten zitten aan tafels die gemaakt zijn van hout van bomen uit Amsterdam.

Toch is het geen standaard bruin café en hebben de broers er hun eigen draai aan gegeven. ‘Bij ons kom je Ajax kijken met je vrienden, doe je spelletjes aan de stamtafel, bestel je gewoon een hardgekookt ei, win je op woensdag de pubquiz of organiseer je zelf een stand-up comedy avond. Bij ons kan (bijna) alles en wij staan overal voor open!’, vertelt oudste broer David Jurgens.

Daarnaast is er elke vrijdagavond een pop-up kok aanwezig die een verse daghap maakt. Na etenstijd zorgt elke vrijdagavond een DJ, muzikant of band voor muzikale ondersteuning. Ook is er een doorlopende kunstexpositie van verschillende (Amsterdamse) kunstenaars.

Meer horecainterieur bekijken:

Reageer op dit artikel