fotoreportage

Horecainterieur: Coffee Lounge in Weert

Café 3121

Maurice en Judith Smits openden eind 2017 Coffee Lounge in Weert. Het echtpaar kocht jarenlang panden op en verbouwde ze tot woningen. De inrichting en verkoop deden ze zelf. Het roer ging om toen het pand in de Hoog-straat zagen. ‘Dé plek voor het starten van een bedrijf dat in Weert nog niet bestond: een zaak waar het draait om koffie met een warm industrieel en comfortabel interieur.’

Horecainterieur: Coffee Lounge in Weert

De voormalige schoenenzaak werd in 7 maanden tijd omgetoverd tot een eigentijdse koffiezaak: Coffee Lounge. Tijdens de verbouwing stuitten ze op een verrassing. Onder de gesloopte vloer bleek een luik te zitten dat leidde tot een kelder. ‘Deze hebben we bij de zaak betrokken en dient als voorraadruimte. Ook de koelingen staan in de kelder’, zegt Judith.

Verbouwing Coffee Lounge appeltje-eitje

‘Voor ons was de rigoureuze verbouwing appeltje-eitje. We hebben de ervaring en contacten. Het grove werk was niet veel anders dan bij woningen. De inrichting en de routing voor een horecazaak is een ander verhaal’, vertelt de eigenaresse. Veel informatie zocht het echtpaar op, en door ook vaak te gaan kijken bij zaken in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Antwerpen legden ze de basis voor het ontwerp.

Coffee Lounge in WeertDesign Coffee Lounge voor breed publiek

De eigenaren hadden een industriële sfeer voor ogen, maar dan wel comfortabel en warm. Meubels, aankleding, koffiebar, menukaart, maar ook koffiebrander, koffiemachine en servies en de allerkleinste details zochten ze uit. Om het geluid te dempen, hangen er grote ‘canvasdoeken’ met afbeeldingen als een man achter een koffiemachine en een ‘krijtbord’ met tekeningen.

Kneuterig en warme koffiebar

Judith: ‘Coffee Lounge moest een kleine, warme koffiebar worden, op het kneuterige af, waar iedereen zich thuis voelt.’ Dat is gelukt, want het is ‘volle bak’ met een gemêleerd publiek. ‘De ene keer zit het vol met 50-plussers en de andere keer met jongeren en gasten die aan het werk zijn.’

Ondernemers deden alles zelf

Behalve electra deed het echtpaar alles zelf. ‘Het was een gepuzzel om de juiste routing, bezetting en zitplaatsen te creëren. We wilden de ruimte niet volproppen met tafels en stoelen. De zaak heeft comfortabele en ruime zitplekken, zodat gasten zich welkom voelen en op hun gemak. De chesterfieldbanken nemen veel ruimte in, maar dat verdient zich wel terug. Gasten blijven langer zitten en bestellen een tweede of derde kop koffie.’

Foto’s: Maurice Smits van Coffee Lounge

Leestip: Meer nieuws uit Weert

Foto's

Reageer op dit artikel