fotoreportage

Binnenkijken bij Lokaal van de Stad

Café 1225

Het nieuwste café in Amsterdam van Rik van der Gaag en Pieter van der Schaaf kreeg nu eens niet een Belgische naam: Lokaal van de Stad. Het ging door allerlei perikelen 18 maanden later open dan gepland en voert een voornamelijk Amsterdamse bierkaart.

Binnenkijken bij Lokaal van de Stad
AMSTERDAM - Lokaal van de Stad. Foto Diederik van der Laan

Rik van der Gaag en Pieter van der Schaaf kozen na Gent aan de Schinkel en Stadscafé van Mechelen nu niet voor een Belgische naam en bijpassende bieren. Met een overwegend Amsterdamse bierkaart werd het Lokaal van de Stad.

‘Stadslokaal’ met Amsterdams bier

‘We hebben nu drie zaken in dezelfde wijk. Tijd voor wat anders, en aan goede ambachtelijke brouwers in Amsterdam lijkt voorlopig geen einde te komen’, vertelt Van der Gaag, die benadrukt dat ze nooit aan
‘horecaconcepten’ zullen doen.

Veel interieur van Lokaal van de Stad komt van kringloop

De grove industriële inrichting is naar eigen idee en ontwerp. ‘Veel komt van veilingen en kringloopwinkels. Dat lijkt goedkoop, maar om bijvoorbeeld de ijzeren balken passend te maken, moest er veel arbeid verzet worden’, zegt Van der Schaaf.

Aziatisch getinte menukaart

Het Lokaal voert een Aziatisch getinte menukaart met invloeden uit Thailand en Indonesië. Van der Gaag: ‘We doen nadrukkelijk niet aan thuisbezorgen, even los van bezorgers in de zaak, kunnen die die diensten de kwaliteit niet waarborgen.’

Cijfers Lokaal van de Stad

Heemstedestraat 58, Amsterdam

130
couverts, 70 binnen over twee etages en 60 op terras om pand

26
bieren van Amsterdamse brouwers op tap en fles

320.000
euro investering voor verbouwen en inrichten, waarvan 25.000 voor geluidsisolatie

26
fte’s, waarvan 19 in bediening en 7 in keuken en afwas

Beeld: Diederik van der Laan

>>> Veel nieuwe zaken openen de deuren in Amsterdam. Weten welke? Bekijk ze hier.

 

Foto's

Reageer op dit artikel